Данка прегажена возилом па бачена на дивљу депонију?

04.04.2024. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Потрага за несталом Данком Илић (2), нажалост, добила је трагичан епилог.

Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене двије особе због сумње да су аутомобилом усмртили дјевојчицу, а потом њено тијело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора.

Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор С. Ј. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот.

– С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у Улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Д.Д. тело девојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора где су тело избацили са десне стране пута – каже извор близак истрази, пише Информер.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13.52 , односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, дјевојчица нестала.

– С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на путу услед чега је предњим десним делом возила ударио у девојчицу и усмртио је – наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем “Пронађи ме”.

Коментари 0
Повезане вијести
У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа У подне звоне звона на православним црквама за спасење српске државе и народа
Родно сензитивни језик и даље није прихваћен међу грађанима Родно сензитивни језик и даље није прихваћен међу грађанима
Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  13h 4m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  18h 18m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  8h 49m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  17h 7m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  14h 46m
  4