Данка прегажена возилом па бачена на дивљу депонију?

04.04.2024. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Потрага за несталом Данком Илић (2), нажалост, добила је трагичан епилог.

Најцрње слутње породице и јавности су се обистиниле, а јутрос су ухапшене двије особе због сумње да су аутомобилом усмртили дјевојчицу, а потом њено тијело бацили на дивљу депонију уз ”Старобањски пут” код Бора.

Како је потврђено за АТВ криминалистичка полиција из Бора ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор С. Ј. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот.

– С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у Улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Д.Д. тело девојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора где су тело избацили са десне стране пута – каже извор близак истрази, пише Информер.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13.52 , односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, дјевојчица нестала.

– С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на путу услед чега је предњим десним делом возила ударио у девојчицу и усмртио је – наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем “Пронађи ме”.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 38m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    5h 33m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 55m
    28
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 55m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 56m
    1