"Дара из Јасеновца" ипак на списку за "Оскара"

26.02.2021. 18:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Америчка Академија филмских умјетности и наука објавила је списак филмова који су разматрани за кандидатуру у категорији најбољи филм за награду "Оскар", а на том списку налази се и остварење "Дара из Јасеновца".

Формално, "Дара", дакле, има шансу за "Оскара", али не у категорији за најбољи страни филм, гдје је раније објављена листа 15 кандидата.

Листа коју је објавила Академија броји 366 филмова, и како су пренијели амерички медији, најдужа је листа потенцијалних кандидата у историји "Оскара" у посљедњих 50 година - прошле године их је било 344.

Листа је базирана на новим правилима које је условила пандемија вируса корона, која је и додјелу помјерила с фебруара на април.

Тако сада за награду могу да се надмећу филмови који су објављени до 28. фебруара и који су барем седам дана провели у биоскопу у барем једном од ових подручја - Лос Анђелес, Њујорк, Сан Франциско, Чикаго, Мајами и Атланта.

Додјела награда Академије филмских умјетности и наука, 93. по реду, требало би да буде емитована 25. априла уживо на америчкој мрежи АБЦ.

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    19h 10m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    22h 30m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    23h 22m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 22m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    20h 48m
    0