Дарко Младић најавио ревизију пресуде генералу Ратку Младићу

13.06.2021. 18:29
1
ИЗВОР: СРНА

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића којем је суд у Хагу потврдио пресуду доживотног затвора, најавио је ревизију пресуде.

Дарко Младић је навео да ће одбрани за ревизију бити веома корисно издвојено мишљење судије Приске Матимбе Нијамбе.

Он је за ТВ Прва рекао да ће бити упућен захтјев и да Младићу буде омогућено да иде на лијечење, будући је генерал у таквом стању да би за њега издржавање казне у Великој Британији или Естонији било смртна казна.

– Покушаћемо опет да пошаљемо тим љекарских стручњака код њега. Видио сам да су у холандском затвору, у ком се налази затвор УН, посјете нормално дозвољене. У овом тренутку само УН држе нека ограничења и мени је било јасно од почетка да су они злоупотријебили корону да би генерала Младића одсјекли од консултација са љекарима и адвокатима – рекао је Дарко Младић.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је прије пет дана доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитива мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zoka 13.06.2021. 18:44
    generale gledaj da ozdravis ,vase zdravlje je dobro naruseno a za reviziju presude lako cemo -misljenje sutkinje iz Zambije je odluka za vas -koju ce proucavati na univerzitetima .Bramerc je laik ,placenik zapada
Повезане вијести
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића
Здравствено стање генерала Младића веома тешко Здравствено стање генерала Младића веома тешко
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 0m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 5m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 14m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 53m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 21m
    0