Деценијама траје проблем овог пута, сви обећавали (ВИДЕО)

15.02.2021. 19:27
1
ИЗВОР: rtvbn.com

Клизишта су ових дана и по неколико сати прекидала ову саобраћајницу која је тренутно проходна а саобраћај се са њом одвија уз пуно опреза.

Путна саобраћајница од Фоче до Шћепан Поља и границе са Црном Гором регистрована је као магистални пут али према мишљењу свих оних који се њом возе то не личи на магистралу већ обични сеоски сокак препун клизишта, воде на путу, сужења, рупа на коловозу оштрих кривина и великих узбрдица.

Клизишта су ових дана и по неколико сати прекидала ову саобраћајницу која је тренутно проходна а саобраћај се са њом одвија уз пуно опреза.

- Упозоравамо грађане да се на овом путу због одређених проблема и његовог стања саобраћај одвија отежано. На терену су стручене службе из Дирекције за путеве као и Путева Републике Српске и тражиће се хитна санација на одређеном броју локација како би се безбједност саобраћаја повећала - рекао је начелник одјељења полиције Полицијске управе Фоча Војислав Крунић.

Због лошег пута испаштају мјештани околних села, путници према Црној Гори, али и власници 21 рафтинг кампа кроз које годишње прође и до 50.000 туриста и љубитеља адреналин спуштања у чамцима низ ријеку Тару.

- Путна комуникација Фоча-Шћепан Поље је у очајном стању. Мислим да нигдје у Републици Српској и БиХ нема таковог пута и то магистралног који спаја двије државе -  каже предсјендик Удружења рафтера „Дрина-Тара“ Здравко Матовић, који на стотинама пута љети вози овом саобраћајницом.

Пословни људи из Фоче апелују на челнике у БиХ и Републици Српској да ријеше овај проблем.

- Прво бих прозвао Савјет министара БиХ и надлежне за путеве у Босни и Херцеговини и Републици Српској да предузму све да се пут доведе у пристојно стање јер је поред осталих потребан и нама рафтерима који обављамо своје послове на ријекама Тари и Дрини - додао је Матовић.

Проблем пута од Фоче до границе са Црном Гором актуелан је четири деценије. Свака нова републичка власт обећавала је да ће се саобраћајница санирати или изградити нова. Забиљежени су и протести грађана али све се на томе завршило. Овдје се увелико говори да је у току израда новог пројекта . Само да не буде као и са оним претходним.

Видео: РТВ БН

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Voxpopuli 15.02.2021. 19:34
  Apelujem stanovnike Foce da postave pored puta obiljezja svih političkih partija i jedno veliko HVALA.
Повезане вијести
Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча
Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца
Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 2m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  12h 48m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 9m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  20h 52m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  18h 57m
  18