Дејан Јелић Noiz: Музичка продукција је поље на којем себе видим

12.11.2021. 15:08
0
ИЗВОР: Катера

Музичар и продуцент из Пала Дејан Јелић снимио је недавно спот за пјесму „Измир вајб“ (Izmir vibe), коју је написао у августу ове године.

Јелић у разговору за Катеру о свом досадашњем музичком стваралаштву, каже да је на реализацији овог читавог пројекта радио у протекла два мјесеца, од писања текста, компоновања музике и снимања спота.

- Пјесма је снимљена у студију Института iMTM у Сарајеву и представља мој трећи пројекат у склопу школе музичке продукције iMTM, коју похађам. Спот за пјесму сам снимио у Измиру, у Турској, крајем септембра ове године – каже Јелић за наш портал.

Он истиче да је веома задовољан послом који је реализован у протеклом периоду, те истиче да је пјесма „Измир вајб“ и најбољи пројекат до сада.

- Дефинитивно сам унаприједио своје продуцентске вјештине и то ћу искористити да нове пројекте подигнем на још виши ниво – додаје Јелић.

Слика

Дејан се електронском музиком почео бавити још почетком 2020. године, када је компоновао „битове“ и ушао у свијет софтвера за музичку продукцију.

- Непрестано сам радио од тренутка када сам одлучио да се бавим продукцијом и тако ћу да наставим, јер ме то испуњава и у томе уживам, а досадашњи рад описао бих као веома продуктиван – каже Јелић.

Он истиче да се труди да из пјесме у пјесму напредује и до сада је то, како каже, успјешно реализовао.

- Мој план рада и развоја је да сваки нови пројекат који урадим буде бољи од претходног док моја продукција не досегне  задовољавајући ниво – додаје Он.

Дејан је још у средњошколском периоду слушао рок и метал музику, имао је свој „кавер“ бенд, свирао гитару и пјевао.

- Након средње школе сам почео уживати у свим осталим врстама музике, попут репа, трепа, попа, хауса, техно и других жанрова музике. Не могу рећи да сам се пронашао у одређеном жанру, нити желим да се сврстам у неки од њих, већ то остављам публици, а моје је да правим музику – каже Јелић.

Истиче да се у досадашњим пројектима трудио да комбинује елементе више музичких праваца и направи нешто „необично“, а то планира управо радити и у наставку своје музичке и продуцентске каријере.

Слика

Он је до сада снимио седам пјесама, а за четири је снимио и видео спотове.

- Сви текстови су моји, ауторски, као и музика и аранжмани, осим за пјесму „Фуј“ из јуна 2021. године, у којој сам музику урадио у сарадњи са битмејкером Тзитзом и пјесму „Истина“, која је рађена на бесплатни бит са „Јутјуба“ – каже Јелић.

Видео спотове за пјесме “Истина”, “Фуј”, “Нека те” И “Измир вајб” самостално је осмислио, режирао и монтирао, а снимани су телефоном уз помоћ његових пријатеља.

Продукција је дефинитивно поље на којем се жели остварити у будућности, али ће себе наставити да развија и као извођача музике.

- Покушаћу и у том облику да пронађем своје мјесто на музичкој сцени. Тренутно обављам све сегменте производње једне пјесме да бих се упознао са њима и препознао оне у којима сам најбољи. Мислим да ће то најприје бити компоновање и аранжирање музике као и видео монтажакаже Јелић.

Сматра да ће у будућности, када се, како он каже, искристалише и посвети само тим сегментима, имати бољу комуникацију са сарадницима, јер ће бити упућен у сваки дио процеса.

Видео: Дејан Јелић- No!z

Биографија:

Дејан Јелић, умјетничко име No!z, је рођен 1997. године на Сокоцу, а одрастао  и живи на Палама, гдје је завршио основну и средњу школу, као и основну музичку школу, смјер гитара.

Тренутно је студент четврте године Филозофског факултета УИС у Палама, на одсјеку за новинарство. Упоредо са студијама, похађа и школу музичке продукције на Институту за музику, театар и мултимедију iMIM у Сарајеву.

Запослен је и као аудио и видео монтажер на Радио-телевизији БиХ (БХРТ).

Као средњошколац имао је свој „кавер“ бенд, свирали су обраде популарних домаћих и страних рок пјесама. Аматерски се бавио глумом и учествовао у великом броју дјечијих представа на Палама.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 2m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    18h 37m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 45m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    4h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 3m
    0