Dejan Jelić Noiz: Muzička produkcija je polje na kojem sebe vidim

12.11.2021. 15:08
0
IZVOR: Katera

Muzičar i producent iz Pala Dejan Jelić snimio je nedavno spot za pjesmu „Izmir vajb“ (Izmir vibe), koju je napisao u avgustu ove godine.

Jelić u razgovoru za Kateru o svom dosadašnjem muzičkom stvaralaštvu, kaže da je na realizaciji ovog čitavog projekta radio u protekla dva mjeseca, od pisanja teksta, komponovanja muzike i snimanja spota.

- Pjesma je snimljena u studiju Instituta iMTM u Sarajevu i predstavlja moj treći projekat u sklopu škole muzičke produkcije iMTM, koju pohađam. Spot za pjesmu sam snimio u Izmiru, u Turskoj, krajem septembra ove godine – kaže Jelić za naš portal.

On ističe da je veoma zadovoljan poslom koji je realizovan u proteklom periodu, te ističe da je pjesma „Izmir vajb“ i najbolji projekat do sada.

- Definitivno sam unaprijedio svoje producentske vještine i to ću iskoristiti da nove projekte podignem na još viši nivo – dodaje Jelić.

Slika

Dejan se elektronskom muzikom počeo baviti još početkom 2020. godine, kada je komponovao „bitove“ i ušao u svijet softvera za muzičku produkciju.

- Neprestano sam radio od trenutka kada sam odlučio da se bavim produkcijom i tako ću da nastavim, jer me to ispunjava i u tome uživam, a dosadašnji rad opisao bih kao veoma produktivan – kaže Jelić.

On ističe da se trudi da iz pjesme u pjesmu napreduje i do sada je to, kako kaže, uspješno realizovao.

- Moj plan rada i razvoja je da svaki novi projekat koji uradim bude bolji od prethodnog dok moja produkcija ne dosegne  zadovoljavajući nivo – dodaje On.

Dejan je još u srednjoškolskom periodu slušao rok i metal muziku, imao je svoj „kaver“ bend, svirao gitaru i pjevao.

- Nakon srednje škole sam počeo uživati u svim ostalim vrstama muzike, poput repa, trepa, popa, hausa, tehno i drugih žanrova muzike. Ne mogu reći da sam se pronašao u određenom žanru, niti želim da se svrstam u neki od njih, već to ostavljam publici, a moje je da pravim muziku – kaže Jelić.

Ističe da se u dosadašnjim projektima trudio da kombinuje elemente više muzičkih pravaca i napravi nešto „neobično“, a to planira upravo raditi i u nastavku svoje muzičke i producentske karijere.

Slika

On je do sada snimio sedam pjesama, a za četiri je snimio i video spotove.

- Svi tekstovi su moji, autorski, kao i muzika i aranžmani, osim za pjesmu „Fuj“ iz juna 2021. godine, u kojoj sam muziku uradio u saradnji sa bitmejkerom Tzitzom i pjesmu „Istina“, koja je rađena na besplatni bit sa „Jutjuba“ – kaže Jelić.

Video spotove za pjesme “Istina”, “Fuj”, “Neka te” I “Izmir vajb” samostalno je osmislio, režirao i montirao, a snimani su telefonom uz pom njegovih prijatelja.

Produkcija je definitivno polje na kojem se želi ostvariti u budućnosti, ali će sebe nastaviti da razvija i kao izvođača muzike.

- Pokušaću i u tom obliku da pronađem svoje mjesto na muzičkoj sceni. Trenutno obavljam sve segmente proizvodnje jedne pjesme da bih se upoznao sa njima i prepoznao one u kojima sam najbolji. Mislim da će to najprije biti komponovanje i aranžiranje muzike kao i video montažakaže Jelić.

Smatra da će u budućnosti, kada se, kako on kaže, iskristališe i posveti samo tim segmentima, imati bolju komunikaciju sa saradnicima, jer će biti upućen u svaki dio procesa.

Video: Dejan Jelić- No!z

Biografija:

Dejan Jelić, umjetničko ime No!z, je rođen 1997. godine na Sokocu, a odrastao  i živi na Palama, gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao i osnovnu muzičku školu, smjer gitara.

Trenutno je student četvrte godine Filozofskog fakulteta UIS u Palama, na odsjeku za novinarstvo. Uporedo sa studijama, pohađa i školu muzičke produkcije na Institutu za muziku, teatar i multimediju iMIM u Sarajevu.

Zaposlen je i kao audio i video montažer na Radio-televiziji BiH (BHRT).

Kao srednjoškolac imao je svoj „kaver“ bend, svirali su obrade popularnih domaćih i stranih rok pjesama. Amaterski se bavio glumom i učestvovao u velikom broju dječijih predstava na Palama.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    22h 13m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 9m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    21h 13m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    18h 6m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    11h 57m
    0