Деманти одборника СДС на интервју Владимира Ћосовића за портал „Принцип њуз“

10.03.2020. 10:11
0
ИЗВОР: Катера

- На интернет порталу „Принцип њуз“, дана 9. марта 2020. године, објављен је интервју са господином Владимиром Ћосовићем, потпредсједником Скупштине општине Источна Илиџа, у којем је изнесен читав низ неистина на рачун начелника Општине Источна Илиџа, али и опозиционих одборника. Kлуб одборника СДС-а у Скупштини општине Источна Илиџа, осјећа обавезу да се, истине ради,  обрати овим демантијем, како би се јавности презентовале провјерљиве чињенице и дала прилика да самостално донесе закључак о изнесеним неистинама.

У преурањеној предизборној кампањи је, све су прилике, све дозвољено, па тако и изношење лажи у фабрикованим интервјуима. Међутим, оно што чак и више забрињава је елементарно непознавање процеса одлучивања у јединицама локалне самоуправе!

Истине ради, подсјетили бисмо господина Ћосовића, иако у његовом понашању нема ничег господског, да је сваки буџет, па и буџет Oпштине Источна Илиџа, тек финансијска пројекција наших очекивања у погледу висине и структуре јавних прихода, те оквир за планиране расходе. Одговорни доносиоци политичких одлука, као и сви честити домаћини у својим кућама, имају обавезу да реално процјењују своје приходе и одговорно планирају своје расходе. Низом популистичких одлука, које су имале утицаја, како на смањење прихода, тако и на повећање расхода, Oпштину Источна Илиџа су довели у незавидну ситуацију. Можда је то за господина Ћосовића изненађење, али новац у буџету Општине се не створи неким чудом оног тренутка кад „владајућа скупштинска већина“, као што он рече, усвоји амандман на приједлог буџета!

При томе, господин Ћосовић занемарује чињеницу да је буџет Oпштине Источна Илиџа за 2020. годину донесен једногласно, дакле и уз подршку нас одборника који, од октобра прошле године, дјелујемо опозиционо.

Јавно позивамо господина Ћосовића да нас подсјети на један једини, конструктиван и рационалан, приједлог који је, као одборник у Скупштини општине, изнио у погледу начина повећања јавних прихода.

Господин Ћосовић је позвао грађане да се о детаљима јавних позива упознају на страници Општине Источна Илиџа, те навео како начелник Божовић себи приписује туђе заслуге.

Јавни позив, господине Ћосовићу, као што му и само име каже, мора да се објави јавности, да би се та јавност могла упознати са његовим садржајем! Ако је то гријех који нам на душу стављају они који су јавни сервис Републике Српске претворили у страначки прес центар, онда ћемо тај гријех носити поносно и чистог образа.

Сујети господина Ћосовића је, очигледно, засметало и то што се кренуло у реализацију реконструкције Трга краља Александра и што је та чињеница објелодањена јавности! Тужно је што господин Ћосовић, очигледно, не зна ни шта је предложио, а ни за шта је гласао, јер је нацртом буџета за ову намјену планирано издвајање у висини од 60.000 КМ, а да је Скупштина општине, понављамо једногласно, на приједлог групе одборника којој припада и господин Ћосовић, буџет Општине усвојила са увећањем издвајања за ову намјену за додатних 35.000 КМ. Јавност бисмо, а и господина Ћосовића, подсјетили да је иницијални састанак са начелником Општине Нови Град, с циљем рјешавања овог проблема грађана наше општине, одржан 12. 6. 2019. године, дакле прије доласка, како то господин Ћосовић воли рећи, „владајуће“ скупштинске већине. О томе да у вијестима на ову тему, које су објављене на сајту Општине и званичној фејсбук страници, нема ниједне једине ријечи којима се приписују туђе заслуге, сувишно је говорити. Позивамо грађане да прочитају и процијене сами.

Господина Ћосовића бисмо, који, све су прилике, болује од селективне амнезије, па изјављује да није било ниједног пројекта од користи за све становнике Источне Илиџе, у погледу бриге о најмлађим становницима наше општине, подсјетили да су у мандату начелника Божовића по први пут у Источној Илиџи уведена давања за новорођенчад, да Општина трећу годину финансира набавку уџбеника за породице са троје и више дјеце, без изузетка и социјалног статуса родитеља, а ово је само мали дио улагања за ову популацију.

На крају желимо да га подсјетимо на могућност волонтерског вршења функције потпредсједника Скупштине општине, с обзиром на чињеницу да му права из радног односа у Електродистрибуцији Републике Српске мирују за вријеме обављања ове дужности. Средства уштеђена на овај начин могу се усмјерити у помоћ вишечланим породицама, нпр. набавку простора за Удружење. Овим путем га обавјештавамо да ће на првој наредној сједници Скупштине општине Источна Илиџа бити упознат са овом иницијативом Клуба одборника СДС-а.

Господине Ћосовићу, покушај да скренете пажњу са афере око набавке апарата за Болницу „Србија“ није вам успио. У том случају свима је савршено јасно, па и јавности, коме се „заслуге“ могу приписати, а у вашој странци има много оних од којих се могла „украсти“ идеја. Изнесите јавно свој став о овој скандалозној набавци. Да видимо да ли је у вама остало нешто од онога што вам је усадила Српска демократска странка, док сте били наш члан или сте, господине Ћосовићу, потпуно заражени и инфицирани криминалним вирусом, тежим од короне, а то је лоповлук и правдање лоповлука наводном патриотском политиком увођења БиХ у НАТО, без референдума Срба! -

 

Клуб одборника СДС у Скупштини општине Источна Илиџа

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Образложење за разрјешење потпредсједнице Скупштине општине могуће пронаћи у одредбама Закона о раду Божовић: Образложење за разрјешење потпредсједнице Скупштине општине могуће пронаћи у одре...
Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
Одржана XXVII сједница Скупштине општине Источна Илиџа Одржана XXVII сједница Скупштине општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    18h 25m
    2
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    14h 42m
    1
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    11h 19m
    1
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    17h 33m
    0
  • Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
    18h 23m
    0