Demanti odbornika SDS na intervju Vladimira Ćosovića za portal „Princip njuz“

10.03.2020. 10:11
0
IZVOR: Katera

- Na internet portalu „Princip njuz“, dana 9. marta 2020. godine, objavljen je intervju sa gospodinom Vladimirom Ćosovićem, potpredsjednikom Skupštine opštine Istočna Ilidža, u kojem je iznesen čitav niz neistina na račun načelnika Opštine Istočna Ilidža, ali i opozicionih odbornika. Klub odbornika SDS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža, osjeća obavezu da se, istine radi,  obrati ovim demantijem, kako bi se javnosti prezentovale provjerljive činjenice i dala prilika da samostalno donese zaključak o iznesenim neistinama.

U preuranjenoj predizbornoj kampanji je, sve su prilike, sve dozvoljeno, pa tako i iznošenje laži u fabrikovanim intervjuima. Međutim, ono što čak i više zabrinjava je elementarno nepoznavanje procesa odlučivanja u jedinicama lokalne samouprave!

Istine radi, podsjetili bismo gospodina Ćosovića, iako u njegovom ponašanju nema ničeg gospodskog, da je svaki budžet, pa i budžet Opštine Istočna Ilidža, tek finansijska projekcija naših očekivanja u pogledu visine i strukture javnih prihoda, te okvir za planirane rashode. Odgovorni donosioci političkih odluka, kao i svi čestiti domaćini u svojim kućama, imaju obavezu da realno procjenjuju svoje prihode i odgovorno planiraju svoje rashode. Nizom populističkih odluka, koje su imale uticaja, kako na smanjenje prihoda, tako i na povećanje rashoda, Opštinu Istočna Ilidža su doveli u nezavidnu situaciju. Možda je to za gospodina Ćosovića iznenađenje, ali novac u budžetu Opštine se ne stvori nekim čudom onog trenutka kad „vladajuća skupštinska većina“, kao što on reče, usvoji amandman na prijedlog budžeta!

Pri tome, gospodin Ćosović zanemaruje činjenicu da je budžet Opštine Istočna Ilidža za 2020. godinu donesen jednoglasno, dakle i uz podršku nas odbornika koji, od oktobra prošle godine, djelujemo opoziciono.

Javno pozivamo gospodina Ćosovića da nas podsjeti na jedan jedini, konstruktivan i racionalan, prijedlog koji je, kao odbornik u Skupštini opštine, iznio u pogledu načina povećanja javnih prihoda.

Gospodin Ćosović je pozvao građane da se o detaljima javnih poziva upoznaju na stranici Opštine Istočna Ilidža, te naveo kako načelnik Božović sebi pripisuje tuđe zasluge.

Javni poziv, gospodine Ćosoviću, kao što mu i samo ime kaže, mora da se objavi javnosti, da bi se ta javnost mogla upoznati sa njegovim sadržajem! Ako je to grijeh koji nam na dušu stavljaju oni koji su javni servis Republike Srpske pretvorili u stranački pres centar, onda ćemo taj grijeh nositi ponosno i čistog obraza.

Sujeti gospodina Ćosovića je, očigledno, zasmetalo i to što se krenulo u realizaciju rekonstrukcije Trga kralja Aleksandra i što je ta činjenica objelodanjena javnosti! Tužno je što gospodin Ćosović, očigledno, ne zna ni šta je predložio, a ni za šta je glasao, jer je nacrtom budžeta za ovu namjenu planirano izdvajanje u visini od 60.000 KM, a da je Skupština opštine, ponavljamo jednoglasno, na prijedlog grupe odbornika kojoj pripada i gospodin Ćosović, budžet Opštine usvojila sa uvećanjem izdvajanja za ovu namjenu za dodatnih 35.000 KM. Javnost bismo, a i gospodina Ćosovića, podsjetili da je inicijalni sastanak sa načelnikom Opštine Novi Grad, s ciljem rješavanja ovog problema građana naše opštine, održan 12. 6. 2019. godine, dakle prije dolaska, kako to gospodin Ćosović voli reći, „vladajuće“ skupštinske većine. O tome da u vijestima na ovu temu, koje su objavljene na sajtu Opštine i zvaničnoj fejsbuk stranici, nema nijedne jedine riječi kojima se pripisuju tuđe zasluge, suvišno je govoriti. Pozivamo građane da pročitaju i procijene sami.

Gospodina Ćosovića bismo, koji, sve su prilike, boluje od selektivne amnezije, pa izjavljuje da nije bilo nijednog projekta od koristi za sve stanovnike Istočne Ilidže, u pogledu brige o najmlađim stanovnicima naše opštine, podsjetili da su u mandatu načelnika Božovića po prvi put u Istočnoj Ilidži uvedena davanja za novorođenčad, da Opština treću godinu finansira nabavku udžbenika za porodice sa troje i više djece, bez izuzetka i socijalnog statusa roditelja, a ovo je samo mali dio ulaganja za ovu populaciju.

Na kraju želimo da ga podsjetimo na mogućnost volonterskog vršenja funkcije potpredsjednika Skupštine opštine, s obzirom na činjenicu da mu prava iz radnog odnosa u Elektrodistribuciji Republike Srpske miruju za vrijeme obavljanja ove dužnosti. Sredstva ušteđena na ovaj način mogu se usmjeriti u pomoć višečlanim porodicama, npr. nabavku prostora za Udruženje. Ovim putem ga obavještavamo da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža biti upoznat sa ovom inicijativom Kluba odbornika SDS-a.

Gospodine Ćosoviću, pokušaj da skrenete pažnju sa afere oko nabavke aparata za Bolnicu „Srbija“ nije vam uspio. U tom slučaju svima je savršeno jasno, pa i javnosti, kome se „zasluge“ mogu pripisati, a u vašoj stranci ima mnogo onih od kojih se mogla „ukrasti“ ideja. Iznesite javno svoj stav o ovoj skandaloznoj nabavci. Da vidimo da li je u vama ostalo nešto od onoga što vam je usadila Srpska demokratska stranka, dok ste bili naš član ili ste, gospodine Ćosoviću, potpuno zaraženi i inficirani kriminalnim virusom, težim od korone, a to je lopovluk i pravdanje lopovluka navodnom patriotskom politikom uvođenja BiH u NATO, bez referenduma Srba! -

 

Klub odbornika SDS u Skupštini opštine Istočna Ilidža

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Obrazloženje za razrješenje potpredsjednice Skupštine opštine moguće pronaći u odredbama Zakona o radu Božović: Obrazloženje za razrješenje potpredsjednice Skupštine opštine moguće pronaći u odre...
Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
Održana XXVII sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža Održana XXVII sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    20h 22m
    2
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    16h 39m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    13h 16m
    1
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    19h 30m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    20h 20m
    0