Демобилисани борац Миленко Јововић из Пала живи на рубу егзистенције, заборављен (ВИДЕО)

16.08.2024. 09:29
1
ИЗВОР: rtvbn.com

У шуми удаљеној пет километара од Пала живи слијепи демобилисани борац Миленко Јововић, који је након Одбрамбено-отаџбинског рата због дијабетеса употпуности остао без вида. Уз дијабетес дошле су и друге болести, па је његово здравствено стање све лошије.

Како несрећа не долази сама, уз болест и изолацију од свијета дошла је и неимаштина, па се данас овај човјек, који је читав рат провео на првој линији, налази на ивици егзистенције.

- Имам минималну инвалидску пензију 300 КМ, те за туђу његу и помоћ 280 КМ. Док платимо струју, лијекове, зимницу и дрва припремимо, најмање нам остане за храну – рекао је он.

Из Уружења слијепих и слабовидих лица Пале истичу да Миленков живот и живот његове супруге изузетно тежак и да се своди на пуко преживљавање.

Да ће се ствари по питању бољег статуса живота демобилисаних бораца у Српској промијенити, Миленко каже да више не вјерује јер годинама слуша исте приче, а живи у биједи, ослањајући се на милост добрих људи.

- Осјећам се јадно и понижено. Да сам здрав и да могу да зарадим, најсрећнији бих био. Држава је наш највећи издајник. Људи који су стварали ову државу, угрозили своје здравље и свог се живота одрекли, данас имају најмање – рекао је он.

И док Миленко и његова супруга живе сами и у тишини бију своје тешке битке, заборављени од институација, власти и друштва, Православно хуманитарно удружење “Свети Сава” из Пала покренуло је хуманитарну акцију за помоћ Миленку Јововићу.

Слика

КОНТАКТ ТЕЛЕФОН ЗА ПОМОЋ: МИЛЕНКО ЈОВОВИЋ +387 65 205 617

Број жиро рачуна Православног хуманитарног удружења “Свети Сава” из Пала - 5540300000000988

 

Видео: БН ТВ

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Seljober 16.08.2024. 10:01
    Zato je danas u Palama promocija i razgovor o društvenoj odgovornosti u Onogoštu DOO. Gosti Denis pašteta Š. i Damjan prolom voda Š.
    Nagrada za posetioce 2 DŠ parizera.
    Posle izbora i 5 D sa svim (kompli) aplikacijama!
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0