Demobilisani borac Milenko Jovović iz Pala živi na rubu egzistencije, zaboravljen (VIDEO)

16.08.2024. 09:29
1
IZVOR: rtvbn.com

U šumi udaljenoj pet kilometara od Pala živi slijepi demobilisani borac Milenko Jovović, koji je nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata zbog dijabetesa upotpunosti ostao bez vida. Uz dijabetes došle su i druge bolesti, pa je njegovo zdravstveno stanje sve lošije.

Kako nesreća ne dolazi sama, uz bolest i izolaciju od svijeta došla je i neimaština, pa se danas ovaj čovjek, koji je čitav rat proveo na prvoj liniji, nalazi na ivici egzistencije.

- Imam minimalnu invalidsku penziju 300 KM, te za tuđu njegu i pomoć 280 KM. Dok platimo struju, lijekove, zimnicu i drva pripremimo, najmanje nam ostane za hranu – rekao je on.

Iz Uruženja slijepih i slabovidih lica Pale ističu da Milenkov život i život njegove supruge izuzetno težak i da se svodi na puko preživljavanje.

Da će se stvari po pitanju boljeg statusa života demobilisanih boraca u Srpskoj promijeniti, Milenko kaže da više ne vjeruje jer godinama sluša iste priče, a živi u bijedi, oslanjajući se na milost dobrih ljudi.

- Osjećam se jadno i poniženo. Da sam zdrav i da mogu da zaradim, najsrećniji bih bio. Država je naš najveći izdajnik. Ljudi koji su stvarali ovu državu, ugrozili svoje zdravlje i svog se života odrekli, danas imaju najmanje – rekao je on.

I dok Milenko i njegova supruga žive sami i u tišini biju svoje teške bitke, zaboravljeni od instituacija, vlasti i društva, Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” iz Pala pokrenulo je humanitarnu akciju za pomoć Milenku Jovoviću.

Slika

KONTAKT TELEFON ZA POMOĆ: MILENKO JOVOVIĆ +387 65 205 617

Broj žiro računa Pravoslavnog humanitarnog udruženja “Sveti Sava” iz Pala - 5540300000000988

 

Video: BN TV

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Seljober 16.08.2024. 10:01
    Zato je danas u Palama promocija i razgovor o društvenoj odgovornosti u Onogoštu DOO. Gosti Denis pašteta Š. i Damjan prolom voda Š.
    Nagrada za posetioce 2 DŠ parizera.
    Posle izbora i 5 D sa svim (kompli) aplikacijama!
Povezane vijesti
Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju
Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 1m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 43m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 11m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 32m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 41m
    0