Демобилисани борци и РВИ присуствоваће сједници Борачке организације општине Пале

06.07.2021. 11:04
0
ИЗВОР: Катера

Борачка организација општине Пале заказала је сједницу за сутра, 7. јула 2021. године, са почетком у 10.00 часова у сали Скупштине општине Пале.

Овој сједници, путем Иницијативног одбора за превазилажење нестатутарног рада Борачке организације општине Пале, одазвао се велики број демобилисаних бораца, РВИ проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, породица погинулих и умрлих бораца Војске Републике Српске.

Из Иницијативног одбора Пале су позвали све демобилисане борце, породице погинулих бораца, РВИ и све оне који су, како они кажу, незадовољни радом Борачке организације општине Пале и статусом борачке популације у Палама, да се одазову сутрашњој сједници и траже одговоре од садашњег, како из овог Одбора тврде, "нелегитимног" руководства.

Демобилисани борац ВРС Јовица Горета истиче да је низ питања која ће борци, који сутра дођу на сједницу Скупштине Борачке организације Пале, поставити актуелном предсједнику.

- Зашто нам је забранио да се учланимо у Борачку организацију Пале? Неким борцима је била жеља и част да буду чланови борачке организације, а умрли су и нису дочекали да имају борачку књижицу - каже Горета.

Горета каже да има још много питања, на која борци нису добили никад одговоре, али да ће сутра у што већем броју се одазвати овој сједници како би добили одговоре.

Он додаје да неће допустити да "једна мала група људи" одлучује о њиховим правима.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 31m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 49m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 16m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 4m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 25m
    0