Demobilisani borci i RVI prisustvovaće sjednici Boračke organizacije opštine Pale

06.07.2021. 11:04
0
IZVOR: Katera

Boračka organizacija opštine Pale zakazala je sjednicu za sutra, 7. jula 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova u sali Skupštine opštine Pale.

Ovoj sjednici, putem Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada Boračke organizacije opštine Pale, odazvao se veliki broj demobilisanih boraca, RVI proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica poginulih i umrlih boraca Vojske Republike Srpske.

Iz Inicijativnog odbora Pale su pozvali sve demobilisane borce, porodice poginulih boraca, RVI i sve one koji su, kako oni kažu, nezadovoljni radom Boračke organizacije opštine Pale i statusom boračke populacije u Palama, da se odazovu sutrašnjoj sjednici i traže odgovore od sadašnjeg, kako iz ovog Odbora tvrde, "nelegitimnog" rukovodstva.

Demobilisani borac VRS Jovica Goreta ističe da je niz pitanja koja će borci, koji sutra dođu na sjednicu Skupštine Boračke organizacije Pale, postaviti aktuelnom predsjedniku.

- Zašto nam je zabranio da se učlanimo u Boračku organizaciju Pale? Nekim borcima je bila želja i čast da budu članovi boračke organizacije, a umrli su i nisu dočekali da imaju boračku knjižicu - kaže Goreta.

Goreta kaže da ima još mnogo pitanja, na koja borci nisu dobili nikad odgovore, ali da će sutra u što većem broju se odazvati ovoj sjednici kako bi dobili odgovore.

On dodaje da neće dopustiti da "jedna mala grupa ljudi" odlučuje o njihovim pravima.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 18m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 42m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 57m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 16m
    5
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 36m
    0