Демократски фронт најавио блокаду Црне Горе

13.02.2022. 13:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Демократски фронт је обавестио јавност да је интензивирао активности, које за циљ имају блокаду Црне Горе.

Блокаду они виде као ванинституционални модел борбе против издаје изборне воље од 30. августа 2020. године, наводи се у њиховом саопштењу.

ДФ је поновио да ће било који представник српског народа, који у овом тренутку буде ушао у Владу, коју подржава ДПС, бити означен као национална срамота и отпадник, преноси Б92.

У том правцу челници ДФ-а обављају разговоре са предсједницима општинских одобра савеза како би ова акција "уразумила све оне који су планирали да склопе издајнички аранжман с ДПС-ом".

"Истовремено, упозоравамо све оне, који су се одлучили на прекрајање изборне воље, да алиби за своју издају не траже у срамним подметачинама о ДФ-у, које се ових дана пласирају на страначким кружоцима наших још увијек коалиционих партнера из парламентарне већине", наводи се у саопштењу.

Понављају да ће сваког чиниоца из постојеће парламентарне већине, који се буде одлучио за било који вид мањинске или коалиционе сарадње с ДПС-ом, третирати као обичног преваранта и сателита Мила Ђукановића.

- И учинићемо све да кроз ванинституционално дјеловање с нашим народом зауставимо сваки покушај преваре - наводи се у саопштењу.

ДФ, како додају, није, нити ће бити дио било каквих закулисних договора са ДПС-ом.

- Јер једини договор, који имамо, јесте онај што је склопљен с народом, који нам је дао подршку и повјерење. И сваком треба да буде јасно да не постоји тај вид притиска, нити инструкције из западних амбасада, који би нас могли присилити да променимо наш став према срамном пактирању с Милом Ђукановићем, које се најављује - кажу из тог савеза.

Зато "лажне оптужбе и шаптачке интриге", да ће ДФ у тој будућој мањинској Влади имати најмање четири министра, а која ће, како наводе, бити маскирана под фирмом неког другог политичког субјекта који оде с ДПС-ом, доживљавају само као завршну фазу њихове параноје и разуздане политичке деструкције.

- ДФ је већ саопштио да ће било који представник српског народа, који у овом тренутку буде ушао у Владу, коју подржава ДПС, бити означен као национална срамота и отпадник, те ћемо се искључиво тако и односити према њему - казали су из тог савеза.

Додају да су неки њихове позиве на договор унутар парламентарне већине схватили као слабост, а не као "снагу најјачег политичког субјекта" са којим су сви знали на чему су, јер они људске и идеолошке позиције нису мијењали.

- А то ће убрзо видјети читава Црна Гора. Наша спремност за договор у оквиру парламентарне већине и даље је отворена опција, и немамо разумијевања за било кога ко не жели да разговара на ту тему. Поготово што смо једини, који нисмо имали било каквих јавних или тајних састанака с Милом Ђукановићем и Душком Марковићем, док су се други поносили њиховим заједничким фотографијама и дометима кохабитационих односа - закључили су из ДФ-а.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 15m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 10m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 58m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 4m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 32m
    0