Demokratski front najavio blokadu Crne Gore

13.02.2022. 13:27
0
IZVOR: nezavisne.com

Demokratski front je obavestio javnost da je intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore.

Blokadu oni vide kao vaninstitucionalni model borbe protiv izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine, navodi se u njihovom saopštenju.

DF je ponovio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, prenosi B92.

U tom pravcu čelnici DF-a obavljaju razgovore sa predsjednicima opštinskih odobra saveza kako bi ova akcija "urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om".

"Istovremeno, upozoravamo sve one, koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje, da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama o DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još uvijek koalicionih partnera iz parlamentarne većine", navodi se u saopštenju.

Ponavljaju da će svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića.

- I učinićemo sve da kroz vaninstitucionalno djelovanje s našim narodom zaustavimo svaki pokušaj prevare - navodi se u saopštenju.

DF, kako dodaju, nije, niti će biti dio bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om.

- Jer jedini dogovor, koji imamo, jeste onaj što je sklopljen s narodom, koji nam je dao podršku i povjerenje. I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Đukanovićem, koje se najavljuje - kažu iz tog saveza.

Zato "lažne optužbe i šaptačke intrige", da će DF u toj budućoj manjinskoj Vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će, kako navode, biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjekta koji ode s DPS-om, doživljavaju samo kao završnu fazu njihove paranoje i razuzdane političke destrukcije.

- DF je već saopštio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, te ćemo se isključivo tako i odnositi prema njemu - kazali su iz tog saveza.

Dodaju da su neki njihove pozive na dogovor unutar parlamentarne većine shvatili kao slabost, a ne kao "snagu najjačeg političkog subjekta" sa kojim su svi znali na čemu su, jer oni ljudske i ideološke pozicije nisu mijenjali.

- A to će ubrzo vidjeti čitava Crna Gora. Naša spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje je otvorena opcija, i nemamo razumijevanja za bilo koga ko ne želi da razgovara na tu temu. Pogotovo što smo jedini, koji nismo imali bilo kakvih javnih ili tajnih sastanaka s Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem, dok su se drugi ponosili njihovim zajedničkim fotografijama i dometima kohabitacionih odnosa - zaključili su iz DF-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    6h 42m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    19h 19m
    2
  • Krađa u Palama
    5h 0m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    23h 7m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    4h 15m
    0