Деретић: Да ли ћете до избора продати и Приједор?

12.08.2022. 20:32
0
ИЗВОР: katera.news

У једној изјави на тему продаје РЖР „Љубија“ о чему је рекао отприлике пола реченице, ресорни министар Петар Ђокић је успио да се исприча о одлучној борби Републике Српске против климатских промјена. Узгред речено, ни то није истина, док му је неуспјешни покушај скретања пажње са, већ је веома извјесно, криминалне продаје „Љубије“ још дубље укопавање и потврда да је овај потез режима веома штетан по интересе Републике Српске – рекао је Миодраг Деретић, предсједник Градског одбора ПДП-а Приједор и члан Предсједништва ПДП-а.

Деретић каже да ни Ђокић, нити ико из Владе, ни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је, врло вјероватно, и уговарао овај сумњиви посао, нису одговорили на питања која јавност поставља већ скоро мјесец дана:

- Ко стоји иза фирме "American-Canadian Consortium SE-GEDC Corp.", која се налази на њујоршкој адреси фирме која издаје канцеларије на сат, мјесец, два мјесеца или виртуелно, нема ни своје сједиште, него унајмљује од друге фирме секретарицу, евентуално сто и столицу, на кратки период, а основана је тек прошле године? Какве везе са том фирмом има контроверзни Додиков пријатељ Зотов? Како ће виртуелна фирма уложити преко 50 милиона КМ и каква је будућност „Љубије“ када такво предузеће преузме већински удио у нашем предузећу? Каква је будућност Приједора, чија је „Љубија“ жила куцавица преко стотину година? Да ли ћете до избора, ако вам се појави неки фантомски инвеститор, продати и Приједор, јер ето, режим се осилио и можу му се? – пита Деретић.

Он позива Ђокића да одговори на наведена питања:

- Министре, и ви сте одговорно лице и одговарате народу. Немојте опет бити саучесник у уништавању наших природних ресурса. Подсјетићу вас, нити једна власт, нити једна фотеља није вјечна, али од када је свијета и вијека постојао је и постојаће институт одговорности и институт санкција. Сада политички одговарате народу, немојте да будете један од оних који ће одговарати и кривично. А таквих ће, када у октобру падне режим, бити много – поручио је Деретић.

Коментари 0
Повезане вијести
За десетак дана студија изводљивости за гасну инфраструктуру у источном дијелу Српске За десетак дана студија изводљивости за гасну инфраструктуру у источном дијелу Српске
Пробијен рок за изградњу и пуштање у рад МХЦ на Ступчаници, али концесија није раскинута Пробијен рок за изградњу и пуштање у рад МХЦ на Ступчаници, али концесија није раскинута
Ђокић се оградио од ухапшеног Лукића из своје партије Ђокић се оградио од ухапшеног Лукића из своје партије
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 36m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 9m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 35m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 48m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 17m
    3