Дерби Манчестера: Сити рутински, Јунајтед инфериоран и неувјерљив

29.10.2023. 20:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У дербију 10. кола енглеског фудбалског првенства Манчестер Сити је на "Олд Трафорду" рутински побиједио градског супарника Јунајтед са 3:0. "Грађани су на крилима Ерлинга Халанда били прејаки за инфериорне и невјерљиве "Црвене ђаволе".

Јунак утакмице био је Хааланд који је забио два гола (26' пенал и 49'), те асистирао Филу Фодену за трећи погодак на утакмици у 80. минути.

Млади норвешки нападач је тиме постао нови рекордер стигавши до 20 гостујућих голова након свега 23 премијерлигашке утакмице. До сада је рекорд држао Кевин Филипс који је до 20 гостујућих голова стигао након 28 наступа, док је Ијану Рајту требала 31 утакмица.

Сити је повео у 26. минут Халандовим голом с бијеле тачке. Казнени ударац је скривио Расмус Хојлунд повукавши Родрија. Јунајтед је могао изједначити пет минута касније, али Бруно Фернандеш је тукао непрецизно. У судијској надокнади је опасно пуцао и Скот МекТоминеј, али је гостујући голман Едерсон сјајно реаговао.

Гости су у 49. минути направили корак ближе побједи након сјајне акције у којој је учествовало чак девет играча.

Јошко Гвардиол је пресјекао једно Јунајтедово проигравање вративши лопту до голмана Едерсона, овај је прослиједио до Фодена, лопта је затим отишла до Вокера који је додао Родрију, а овај Алварезу.

Аргентинац је дугом лоптом на супротној страни упослио Грилиша, а овај продужио до Бернарда Силве који је пребацио на другу стативу до Хааланда, а овај главом закуцао за 2:0.

Тачку на "и" гости су ставили у 80. минути. Родри је тукао са двадесетак метара, Онана је одбранио, али лопта се одбила до Халанда који је несебично додао до Фодена којем није било тешко забити за 3:0.

Коментари 0
Повезане вијести
Крај драме у Енглеској: Сити шампион, Арсенал кратких рукава Крај драме у Енглеској: Сити шампион, Арсенал кратких рукава
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    16h 4m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    16h 21m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    11h 1m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    15h 26m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    16h 57m
    5