Десетогодишња Ена Вуковић из Хан Пијеска промовисала збирку пјесама на штанду Српске

26.10.2023. 21:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Збирка пјесма десетогодишње ученице са Хан Пијеска Ене Вуковић под називом "Буди срећан гдје год да си" данас је први пут представљена на Београдском сајму књига у Београду.

Директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" са Хан Пијеска Озренка Ђурић Радуловић рекла је Срни да је Ена на штанду Републике Српске рецитовала своје стихове, чак и пјевала уз пратњу гитаре и кореографију школских другарица из петог разреда Основне школе са Хан Пијеска, под будним оком њихове учитељице Биљане Митровић.

Она је напоменула да се књига ученице Основне школе "Милан Илић - Чича Шумадијски" нашла пред читаоцима у издању библиотеке са Хан Пијеска.

Радуловићева је истакла да у библиотеци ради 26 година и да су запослени у овој установи реализовали низ пројеката, али да се ничему нису тако радовале, као овој књизи.

- Када смо први пут прочитале пјесме ове дјевојчице биле смо одушевљене, али и дошле у дилему да ли је добро да се објаве пјесме десетогодишњакиње - рекла Радуловићева.

Запослени у библитеци, како каже, потражили су савјете и мишљења писаца, посебно дјечијих, те просвјетних радника и колега библиотекара, након чега су одлучили да буду издавачи збирке пјесма Ене Вуковић.

Радуловићева је изразила увјерење да добре ствари, као што су стихови ове дјевојчице не могу да нашкоде никоме, него ова књига може да буде подстрек, не само Ени, већ и осталој дјеци да читају, пишу, стварају, маштају и сањају.

- Сви желимо да има што више младих писаца - рекла је Радуловићева која је истакла да су библиотеке установе које, између осталог, треба да подржавају младе таленте у писању и креативности, да шире културу, јер то је најбољи начин афирмисања свог мјеста, општине, регије и земље.

Рецензије за збирку дјечијих пјесама "Буди срећан гдје год да си" написали су Боро Капетановић и Вид Вукелић, а илустрације и насловну страну урадио је Тошо Борковић.

Десетогодишња дјевојчица Ена, осим што пише дјечије пјесме, веома добро и црта и свој таленат његује уз подршку родитеља и своје учитељице.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 30m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 36m
    0