Desetogodišnja Ena Vuković iz Han Pijeska promovisala zbirku pjesama na štandu Srpske

26.10.2023. 21:31
0
IZVOR: srna.rs

Zbirka pjesma desetogodišnje učenice sa Han Pijeska Ene Vuković pod nazivom "Budi srećan gdje god da si" danas je prvi put predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga u Beogradu.

Direktor Narodne biblioteke "Branko Čučak" sa Han Pijeska Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da je Ena na štandu Republike Srpske recitovala svoje stihove, čak i pjevala uz pratnju gitare i koreografiju školskih drugarica iz petog razreda Osnovne škole sa Han Pijeska, pod budnim okom njihove učiteljice Biljane Mitrović.

Ona je napomenula da se knjiga učenice Osnovne škole "Milan Ilić - Čiča Šumadijski" našla pred čitaocima u izdanju biblioteke sa Han Pijeska.

Radulovićeva je istakla da u biblioteci radi 26 godina i da su zaposleni u ovoj ustanovi realizovali niz projekata, ali da se ničemu nisu tako radovale, kao ovoj knjizi.

- Kada smo prvi put pročitale pjesme ove djevojčice bile smo oduševljene, ali i došle u dilemu da li je dobro da se objave pjesme desetogodišnjakinje - rekla Radulovićeva.

Zaposleni u bibliteci, kako kaže, potražili su savjete i mišljenja pisaca, posebno dječijih, te prosvjetnih radnika i kolega bibliotekara, nakon čega su odlučili da budu izdavači zbirke pjesma Ene Vuković.

Radulovićeva je izrazila uvjerenje da dobre stvari, kao što su stihovi ove djevojčice ne mogu da naškode nikome, nego ova knjiga može da bude podstrek, ne samo Eni, već i ostaloj djeci da čitaju, pišu, stvaraju, maštaju i sanjaju.

- Svi želimo da ima što više mladih pisaca - rekla je Radulovićeva koja je istakla da su biblioteke ustanove koje, između ostalog, treba da podržavaju mlade talente u pisanju i kreativnosti, da šire kulturu, jer to je najbolji način afirmisanja svog mjesta, opštine, regije i zemlje.

Recenzije za zbirku dječijih pjesama "Budi srećan gdje god da si" napisali su Boro Kapetanović i Vid Vukelić, a ilustracije i naslovnu stranu uradio je Tošo Borković.

Desetogodišnja djevojčica Ena, osim što piše dječije pjesme, veoma dobro i crta i svoj talenat njeguje uz podršku roditelja i svoje učiteljice.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    4h 46m
    0
  • Obavještenje o povremenoj obustavi saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
    6h 53m
    0
  • Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
    12h 21m
    0
  • Babići, njih 12, krstilo se na praznik Svetog Vasilija
    14h 35m
    0
  • Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
    15h 23m
    0