Детаљи акције "Битола": Расвијетљено 20 крађа, пронађен златни накит, сатови, провалнички алат

07.12.2019. 11:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полиција је ухапсила А.Б. који је осумњичен да је починио 20 кривичних дјела "Тешка крађа" на подручју Бањалуке, а штета причињена овим кривичним дјелима износи око 105.215,00КМ, саопштено је из ПУ Бањалука.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у сарадњи са Полицијском управом Градишка и Трећом полицијском управом Кантона Сарајево спровели су оперативну акцију кодног назива 'Битола' у оквиру које је ухапшен А.Б. - наведено је у саопштењу.

Како се додаје ухапшени је осумњичен да је поменута кривична дјела извршио у периоду од септембра 2017. па до новембра 2019. године.

- Извршен је претрес стана у Кантону Сарајево који је осумњичени користио. Том приликом пронађени су и одузети предмети који потичу из кривичног дјела, златни накит, сатови, провалнички алат, прилагођени кључеви, специјалне фолије 'Ломачи', цилиндричне браве као и други предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима - наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Како се додаје, у овим активностим извршена је и криминалистичка обрада над Љ.И. и Е.А.

- А.Б. је након криманалистичке обраде спроведен у Службу за послове са странцима, теренски Центар Бањалука, јер исти у законском року није пријавио мјесто боравка у Босни и Херцеговини - наведено је у саопшетњу.

Из ПУ Бањалука додају да је акција спроведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а по наредбама Општинског суда у Сарајеву.

Против А.Б. након комплетирања и документовања, биће достављен Извјештај ОЈТ Бања Лука о почињеним кривичним дјелима. Одређене активности у оквиру ове акције су и даље у току.

Коментари 0
Повезане вијести
Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    12h 47m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    18h 2m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    7h 30m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    9h 30m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    15h 48m
    0