Детаљи акције на Сокоцу: Заплијењена два аутомобила у оквиру хапшења шверцера дрогом (ФОТО)

26.12.2022. 14:20
4
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција је у оквиру акције која се спроводи у циљу сузбијања шверца дроге, оружја и других кривичних дјела, заплијенила „јагуар“ и фолксваген“, а приведено је више особа на подручју Сокоца, потврђено је „Гласу Српске“.

Акцији изводе припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова  Републике Српске, а спроводи се по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Активности се реализују у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Полицијске управе Источно Сарајево.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је акција усмјерена на сузбијање организованог криминала у вези са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога. 

- Ухапшено је више лица које сумњичимо да су, дјелујући као организована криминална група, дужи временски период кријумчарили веће количине опојних дрога и стицали незакониту имовинску корист коју су, између осталог, трошили за куповину некретнина и скупоцјених возила. У току су претреси објеката и возила која користе поменута лица - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Истиче се да су активности наставак операција у предметима са доказима из дешифрованих апликација Скај и Аном.

 - Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и кривично дјело прање новца. Осумњичени ће бити испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљим активностима у предмету - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Аутор: Небојша Томашевић

  • Слика
  • Слика

Фото: nezavisne.com/ Уступљене фотографије

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Vojo 27.12.2022. 15:32
    A šta je sa Čavkom?
  • Generic placeholder image
    LIk 27.12.2022. 13:51
    svi sve znaju, i nadimke i prava imena al niko petlju da pomogne policiji....ono doduse i policajaca ima umjesanih o svemu pjeva jedan pripadnik elezove grupe i još 4 za koje zna samo sipa i mup
    Pozdrav od mene
  • Generic placeholder image
    Eto 26.12.2022. 17:12
    A šta da se radi... svi znaju ko šta tamo radi, ali eto nekako policija kao ne zna, tj. nema dokaze.
    I tako dan za danom...al riba smrdi od glave, a za tu ribu smo glasali.
    Pozdrav
  • Generic placeholder image
    Cccc 26.12.2022. 15:38
    Da li je Bozic presrecan?Zna li se porijeklo imovine njega i njegovog kuma,praonice,stanovi,apartmani,placevi,poslovni prostori,to je sigurno steceno posteno.Kad ce se stati njima u kraj,svi znaju sta rade i gdje su njihove laboratorije,valjda mali nadobudni zucko zna kad ce biti akcija pa se na vrijeme sve skloni.Ognjen je veliki gospodin kome ova dvojica nisu ni do malog prsta a mali zucko to zna odlicno jer je sam dobio zasluzene batine.
Повезане вијести
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 10m
    0
  • Слани мафини
    15h 31m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 26m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 20m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    9h 49m
    3