Detalji akcije na Sokocu: Zaplijenjena dva automobila u okviru hapšenja švercera drogom (FOTO)

26.12.2022. 14:20
4
IZVOR: glassrpske.com

Policija je u okviru akcije koja se sprovodi u cilju suzbijanja šverca droge, oružja i drugih krivičnih djela, zaplijenila „jaguar“ i folksvagen“, a privedeno je više osoba na području Sokoca, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Akciji izvode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske, a sprovodi se po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je akcija usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga. 

- Uhapšeno je više lica koje sumnjičimo da su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period krijumčarili veće količine opojnih droga i sticali nezakonitu imovinsku korist koju su, između ostalog, trošili za kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila. U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenuta lica - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ističe se da su aktivnosti nastavak operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Skaj i Anom.

 - Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i krivično djelo pranje novca. Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Autor: Nebojša Tomašević

  • Slika
  • Slika

Foto: nezavisne.com/ Ustupljene fotografije

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Vojo 27.12.2022. 15:32
    A šta je sa Čavkom?
  • Generic placeholder image
    LIk 27.12.2022. 13:51
    svi sve znaju, i nadimke i prava imena al niko petlju da pomogne policiji....ono doduse i policajaca ima umjesanih o svemu pjeva jedan pripadnik elezove grupe i još 4 za koje zna samo sipa i mup
    Pozdrav od mene
  • Generic placeholder image
    Eto 26.12.2022. 17:12
    A šta da se radi... svi znaju ko šta tamo radi, ali eto nekako policija kao ne zna, tj. nema dokaze.
    I tako dan za danom...al riba smrdi od glave, a za tu ribu smo glasali.
    Pozdrav
  • Generic placeholder image
    Cccc 26.12.2022. 15:38
    Da li je Bozic presrecan?Zna li se porijeklo imovine njega i njegovog kuma,praonice,stanovi,apartmani,placevi,poslovni prostori,to je sigurno steceno posteno.Kad ce se stati njima u kraj,svi znaju sta rade i gdje su njihove laboratorije,valjda mali nadobudni zucko zna kad ce biti akcija pa se na vrijeme sve skloni.Ognjen je veliki gospodin kome ova dvojica nisu ni do malog prsta a mali zucko to zna odlicno jer je sam dobio zasluzene batine.
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    8h 3m
    0
  • Slani mafini
    17h 24m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    19h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    17h 13m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 42m
    3