Детаљи породичне трагедије у Источној Илиџи

21.06.2021. 20:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након што је металном шипком убио оца Селима и претукао тетку Ш.К, Алем Копић (37) се сам пријавио полицији, сазнаје Српскаинфо.

Ова породична трагедија догодила се у недјељу поподне у Источној Илиџи, у породичној кући Копића.

Још није познат мотив због којег је Алем починио овај ужасни злочин, али се спомиње да већ дуго времена трају свађе у овој породици.

Извор портала Српскаинфо појашњава да се све дешавало у њиховој породичној кући.

– Након злочина, Алем је сам контактирао полицију и испричао им шта је урадио. Досадашњом истрагом утврђено је да је шипком изударао оца, те да је том истом шипком једном ударио и Ш.К, која је тих момената покушала да спаси Селима, иначе свог брата – појаснио је наш извор.

Према његовим ријечима, метална шипка је пронађена у кући и она ће бити кориштена као доказни материјал у поступку који слиједи против Копића.

Један од комшија ове породице испричао је да је чуо како је сукоб кренуо када се у недјељу Алем посвађао с тетком.

– Наводно је он кренуо да се обрачуна с њом и тада се умијешао његов отац Селим, који је стао у одбрану своје сестре. Алем је тада напао и оца и нанио му је смртоносне повреде – истакао је овај комшија.

Друге комшије породице Копић су у шоку, те су медијима испричале да нису могле ни да наслуте да ће доћи до овакве трагедије.

Кажу да ништа нису ни видјели ни чули, све до момента када је пред кућу Копића дошла полиција.

– Никад се није чуло да гласније причају, а камоли да се свађају. Ужаснути смо овим што се догодило. Селим је био велики мајстор за обраду метала. Они су повратници, били су добре комшије. Увијек поздраве када се сретнемо – испричао је један од комшија.

Каже да их је ово све потресло и да не могу вјеровати да је Алем убио оца.

 

– Чуо сам да је Алем сам позвао полицију и рекао шта је урадио, те их сачекао када су дошли до његове куће. Они су одмах позвали Хитну помоћ, али његовом оцу није било спаса и убрзо је преминуо. Тетка је задобила тешке повреде и она се још налази у болници. Надамо се да ће опоравити и да ово неће оставити неке теже посљедице по њено здравље – испричао је наш саговорник.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, уз навођење иницијала, потврдили су да су ухапсили Алема Копића, а терете га за убиство оца и наношење повреда тетки.

– Он се сумњичи да је 20. јуна, хладним оружјем, у Улици Касиндолског батаљона, Источна Илиџа, нанио тјелесне повреде С.К. и Ш.К. из Источне Илиџе. Повријеђени С.К. је у ЈЗУ Болница „Србија“ у Источном Сарајеву преминуо усљед задобијених повреда, док су Ш.К. констатоване тјелесне повреде – саопштено је из полиције.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево, Весна Стокановић, рекла је да је о свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву у чијем присуству је обављен увиђај.

– У току је документовање кривичних дјела, након чега ће  А.К, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предат Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево на даље поступање. Обдукција преминулог биће обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бијељини, а по наредби Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву – појаснила је Стокановићева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 36m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 28m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 19m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 11m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 4m
    0