Детаљи трагедије у Брчком: Међу настрадалим и дјеца

23.10.2021. 15:10
0
ИЗВОР: Глас Српске

Велика трагедија задесила је рано јутрос брчанско насеље Суљагића сокак када је у пожару смртно страдало шест особа, међу њима двоје дјеце. Комшије тврде да су ватру у кући вјероватно рашириле свијеће које су старији чланови породице запалили јер су боравили у објекту без струје.

Службеници брчанске полиције јутрос у 6:20 сати су добили пријаву да је у Улици Сарајевска, на скретању према насељу Суљагића сокак избио пожар у стамбеној кући. Изласком на мјесто догађаја, полиција и ватрогасци су у кући пронашли шест мртвих особа, уз четверо повријеђених.

 На мјесту догађаја од раних јутарњих сати налазе се екипе истражилаца и полиције који обављају увиђај и утврђују узрок смрти шест особа. 

Према незваничним информацијама, смрт страдалих је вјероватно наступила усљед гушења угљен-моноксидом.

Док надлежни обављају увиђај, комшије испред улаза у двориште у којем се налази кућа нијемо посматрају све оно што се дешава.

Како су казали у разговору с новинаром портала "Кликс", ова трагедија их је много потресла, посебно због чињенице да су били у блиском односу са једанаесточланом ромском породицом која је живјела у неимаштини.

- Још увијек не могу да вјерујем шта се догодило и каква је трагедија задесила наш комшилук. Ова породица је била добра и поштена, а смрт их је задесила због неимаштине. Некада раније, власник куће, који је такође погинуо, имао је кафану, али је након болести морао затворити и тада је наступила криза код њих. Живјели су тако што су остали чланови породице просили. Знам да су били више гладни него сити, једном ријечју то је била биједа. У кући су имали један мали шпорет, а гријали су се тако што су им комшије доносиле дрва - каже комшија Мехо Шечић.

Он наводи да је ова брчанска породица живјела у кући без струје и воде, нагласивши да су увече три или четири свијеће палили како би освјетлили просторије у којима су боравили.

- Према ономе што знам, пожар су изазвале највјероватније свијеће, а све страдале угушио је дим који се створио у собама. Нажалост, погинули су отац, мајка, кћерка, снаха и двоје дјеце. Зет се успио спасити тако што је побјегао након избијања пожара, али је четверо дјеце повријеђено. Троје се налази код нас у болници у Брчком, док је једно превезено у Тузлу. Надам се да ће сви од њих преживјети - наводи Шечић, чије је свједочење потврдило и још неколико комшија које су се налазиле у непосредној близини куће.

 • Шесторо мртвих у пожару у Брчком
  23.10.2021. 10:29

  У пожару који је захватио стамбени објекат у брчанском насељу Суљагића сокак, у Мостарској улици, смртно је страдало шест особа, а више њих је повријеђено.Повријеђени су превезени у брчанску бо...

Република Српска
Шесторо мртвих у пожару у Брчком

Осим што су навели да је шест особа смртно страдало, а да су четири повријеђене, из брчанске полиције су казали да њихови службеници на терену врше увиђај под надзором дежурног тужиоца. На мјесту догађаја је и противпожарни инспектор те се утврђују све околности под којима се наведени догађај десио.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта Сеад Шадић је рекао Срни да је у пожару у Брчком погинуло шесторо лица, једно дијете је животно угрожено и превезено у Универзитетско-клинички центар Тузла, а у брчанској болници је шесторо малољетних лица, те њихови отац и мајка.

Шадић је рекао да су лица смјештена у Болници у Брчком ван животне опасности.

- Дјеци је пружена хитна медицинска помоћ. Биће задржани 24 сата на посматрању педијатра и оториноларингоолога и уколико им стање буде непромијењено, већ сутра би могли бити пуштени на кућно лијечење - рекао је Шадић.

Он је навео да је, према информацијама којима располаже, у кући у којој је избио пожар живјело 17 лица.

- Мањи пожар је избио у дневном боравку гдје се налазило више лица. У другој просторији на спрату налазило се четворо дјеце који су задобили лакше опекотине на тијелу, али нису животно угрожена - појаснио је Шадић.

Он је додао да Одјељење за здравство и остале услуге са расположивим капацитетима и струковним удружењима, као што су Друштво психолога и Црвени крст, ради на смјештају лица која ће бити пуштена на кућно лијечење, те да ће им бити обезбијеђена храна, обућа и одјећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
Апел грађанима да при чишћењу не пале ватру на отвореном Апел грађанима да при чишћењу не пале ватру на отвореном
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  23h 41m
  4
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  11h 24m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  9h 48m
  0
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  1h 55m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  22h 52m
  0