Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча

25.09.2023. 12:41
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Синиша Голијанин, директор Казнено-поправног завода Фоча, спасен је јуче у задњи час након саобраћајне несреће која се, највјероватније догодила у петак поподне на обронцима Зеленгоре, док је његов сапутник Далибор Пљеваљчић, директор Студентског дома Фоча, којег је прегазио теренац "тојота", пронађен мртав.

Открива то за "Независне новине" свједок са мјеста трагедије, која је потресла фочански крај.

Кобних момената они су се возили теренцем "тојота", којом су слетјели у провалију. На планину су, открива саговорник "Независних новина", отишли у петак. У извлачењу унесрећених учествовали су припадници Спасилачке службе WOLF.

  • Погинуо директор Студентског дома у Фочи
    24.09.2023. 19:29

    Далибор Пљеваљчић, директор Студентског дома у Фочи, погинуо је у саобраћајној несрећи која се догодила на обронцима Зеленгоре, потврђено је за "Независне новине".У тој несрећи је, подсјетимо, ...

Република Српска
Погинуо директор Студентског дома у Фочи

Ненад Иконић, начелник Спасилачке службе WOLF, рекао је за "Независне новине" да су дојаву о несрећи добили од полиције.

- Дојаву смо добили од начелника Полицијске управе Фоча Велимира Костовића, којем су његове колеге из Калиновика јавиле да постоји траг, таблица, у провалији, те да се одазива једно лице. То је био сигнал да из наше базе у Фочи кренемо на ту локацију, која се зове Џафер Поток, а која се налази три-четири километра изнад Орловачког језера - рекао је Иконић за "Независне новине".

Стигли су горе, те се са техничком опремом спустили и извукли Голијанина, а онда су чекали тужиоца да да дозволу да се извуче тијело Пљеваљчића. У томе су учествовали Јединица жандармерије и шест припадника WOLF-a.

- То је веома тежак терен, ништа се не може радити без техничке опреме, алпинистичке - ужади и уређаја које користимо - истакао је Иконић.

  • Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен
    24.09.2023. 23:09

    Синиша Голијанин, директор Казнено-поправног завода Фоча, који је повријеђен у тешкој саобраћајној несрећи на обронцима Зеленгоре, у стабилном је стању, рекао је Радмил Марић, директор Универзи...

Република Српска
Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен

Голијанина су пресвукли, утоплили га. Он је већ био у стању хипотермије.

- Колико смо ми могли да видимо, губио је битку за живот. Они су удес имали у петак поподне, а ми смо дошли у недјељу око 14 часова. Није био свјестан, али је давао знаке живота. На 120 метара смо нашли Голијанина, а други путник у возилу је био на пола пута. Аутомобил је био још ниже - рекао је Иконић за "Независне новине".      

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној несрећи погинуло дијете У саобраћајној несрећи погинуло дијете
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    12h 17m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    14h 36m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    15h 3m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    17h 43m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    10h 24m
    0