Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča

25.09.2023. 12:41
0
IZVOR: nezavisne.com

Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, spasen je juče u zadnji čas nakon saobraćajne nesreće koja se, najvjerovatnije dogodila u petak popodne na obroncima Zelengore, dok je njegov saputnik Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma Foča, kojeg je pregazio terenac "tojota", pronađen mrtav.

Otkriva to za "Nezavisne novine" svjedok sa mjesta tragedije, koja je potresla fočanski kraj.

Kobnih momenata oni su se vozili terencem "tojota", kojom su sletjeli u provaliju. Na planinu su, otkriva sagovornik "Nezavisnih novina", otišli u petak. U izvlačenju unesrećenih učestvovali su pripadnici Spasilačke službe WOLF.

 • Poginuo direktor Studentskog doma u Foči
  24.09.2023. 19:29

  Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma u Foči, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na obroncima Zelengore, potvrđeno je za "Nezavisne novine".U toj nesreći je, podsjetimo, ...

Republika Srpska
Poginuo direktor Studentskog doma u Foči

Nenad Ikonić, načelnik Spasilačke službe WOLF, rekao je za "Nezavisne novine" da su dojavu o nesreći dobili od policije.

- Dojavu smo dobili od načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića, kojem su njegove kolege iz Kalinovika javile da postoji trag, tablica, u provaliji, te da se odaziva jedno lice. To je bio signal da iz naše baze u Foči krenemo na tu lokaciju, koja se zove Džafer Potok, a koja se nalazi tri-četiri kilometra iznad Orlovačkog jezera - rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".

Stigli su gore, te se sa tehničkom opremom spustili i izvukli Golijanina, a onda su čekali tužioca da da dozvolu da se izvuče tijelo Pljevaljčića. U tome su učestvovali Jedinica žandarmerije i šest pripadnika WOLF-a.

- To je veoma težak teren, ništa se ne može raditi bez tehničke opreme, alpinističke - užadi i uređaja koje koristimo - istakao je Ikonić.

 • Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen
  24.09.2023. 23:09

  Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, koji je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći na obroncima Zelengore, u stabilnom je stanju, rekao je Radmil Marić, direktor Univerzi...

Republika Srpska
Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen

Golijanina su presvukli, utoplili ga. On je već bio u stanju hipotermije.

- Koliko smo mi mogli da vidimo, gubio je bitku za život. Oni su udes imali u petak popodne, a mi smo došli u nedjelju oko 14 časova. Nije bio svjestan, ali je davao znake života. Na 120 metara smo našli Golijanina, a drugi putnik u vozilu je bio na pola puta. Automobil je bio još niže - rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".      

Komentari 0
Povezane vijesti
Vjetar oborio krov hotela u Foči Vjetar oborio krov hotela u Foči
Hitna sanacija tunela, dionica Trnovo-Miljevina prioritet Hitna sanacija tunela, dionica Trnovo-Miljevina prioritet
Foča: Osumnjičeni da su krivičnim djelima protivpravno stekli 700 hiljada KM Foča: Osumnjičeni da su krivičnim djelima protivpravno stekli 700 hiljada KM
Najčitanije
 • Vozač kamiona iz BiH nestao u Sloveniji, porodica moli za pomoć
  13h 4m
  0
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  4h 18m
  0
 • Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica
  12h 23m
  1
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  3h 43m
  1
 • Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“
  13h 10m
  0