Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča

25.09.2023. 12:41
0
IZVOR: nezavisne.com

Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, spasen je juče u zadnji čas nakon saobraćajne nesreće koja se, najvjerovatnije dogodila u petak popodne na obroncima Zelengore, dok je njegov saputnik Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma Foča, kojeg je pregazio terenac "tojota", pronađen mrtav.

Otkriva to za "Nezavisne novine" svjedok sa mjesta tragedije, koja je potresla fočanski kraj.

Kobnih momenata oni su se vozili terencem "tojota", kojom su sletjeli u provaliju. Na planinu su, otkriva sagovornik "Nezavisnih novina", otišli u petak. U izvlačenju unesrećenih učestvovali su pripadnici Spasilačke službe WOLF.

  • Poginuo direktor Studentskog doma u Foči
    24.09.2023. 19:29

    Dalibor Pljevaljčić, direktor Studentskog doma u Foči, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na obroncima Zelengore, potvrđeno je za "Nezavisne novine".U toj nesreći je, podsjetimo, ...

Republika Srpska
Poginuo direktor Studentskog doma u Foči

Nenad Ikonić, načelnik Spasilačke službe WOLF, rekao je za "Nezavisne novine" da su dojavu o nesreći dobili od policije.

- Dojavu smo dobili od načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića, kojem su njegove kolege iz Kalinovika javile da postoji trag, tablica, u provaliji, te da se odaziva jedno lice. To je bio signal da iz naše baze u Foči krenemo na tu lokaciju, koja se zove Džafer Potok, a koja se nalazi tri-četiri kilometra iznad Orlovačkog jezera - rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".

Stigli su gore, te se sa tehničkom opremom spustili i izvukli Golijanina, a onda su čekali tužioca da da dozvolu da se izvuče tijelo Pljevaljčića. U tome su učestvovali Jedinica žandarmerije i šest pripadnika WOLF-a.

- To je veoma težak teren, ništa se ne može raditi bez tehničke opreme, alpinističke - užadi i uređaja koje koristimo - istakao je Ikonić.

  • Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen
    24.09.2023. 23:09

    Siniša Golijanin, direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča, koji je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći na obroncima Zelengore, u stabilnom je stanju, rekao je Radmil Marić, direktor Univerzi...

Republika Srpska
Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen

Golijanina su presvukli, utoplili ga. On je već bio u stanju hipotermije.

- Koliko smo mi mogli da vidimo, gubio je bitku za život. Oni su udes imali u petak popodne, a mi smo došli u nedjelju oko 14 časova. Nije bio svjestan, ali je davao znake života. Na 120 metara smo našli Golijanina, a drugi putnik u vozilu je bio na pola puta. Automobil je bio još niže - rekao je Ikonić za "Nezavisne novine".      

Komentari 0
Povezane vijesti
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Sabor horova na platou Svetosavskog hrama Sabor horova na platou Svetosavskog hrama
Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 22m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 28m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 26m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 4m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 17m
    0