Детаљи вршњачког насиља у школи у Невесињу (ВИДЕО)

02.12.2021. 13:51
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Основној школи "Ристо Пророковић" у Невесињу догодила су се два случаја бруталног вршњачког насиља, а након што је објављен видео насиља испливали су детаљи злостављања једног дјечака.

Наиме, једна сцена злостављања снимљена је и доспјела је на друштвене мреже. На снимку се види иживљавање над дјететом које лежи на поду, а вршњак га шутираju ногама из све снаге. Све се дешава  у учионици.

Како преноси Top Portal, у невесињској основној школи истражује још један гори и бруталнији случај насиља у седмом разреду.


Према информацијама добро упућеног извора из oсновне школе у Невесињу насиље над дванаестогодишњим дјечаком догађало се дужи временски период.

– Седморо дјеце, пет дјечака и двије дјевојчице психички и физички су злостављали вршњака. То је монструозна прича – наводи извор из школе за поменути портал.

Додаје да је све то трајало дужи временски период, а да остала дјеца нису реаговала.

– Скидали су га до доњег веша, штипали, просипали воду и сипали неку другу течност, бацали му патике, јакну, малтретирали га око школе и у школском објекту. Дјечак није ништа говорио, већ је једна од школских другарица након извјесног времена испричала мајци која је пренијела родитељима малтретираног дјечака – открива извор ужасне детаље злостављања.

Након свега, дјечак је отворио душу и тек тада све испричао родитељима.

Да проблем постоји и да се рјешава потврдила је и директорица Основне школе “Ристо Пророковић” Невесиње Мара Шаран.

Шаран наглашава да се у школи поступа по закону и у складу са законским актима, као и у складу са протоколом о поступању у случају вршњачког насиља.

– При самом сазнању одмах смо приступили свим радњама које су законом прописане. Обавијештена  је и Полицијска станица и Центар за социјални рад и Министарство образовања. Све се ради у складу са законом и поступак је још увијек у току – рекла је Шаран.

Додаје да је и особа која је објавила снимке и имена дјеце, изложила опасности дјецу и пријављена је Полицијској станици Невесиње.

Шаран у више наврата наглашава да је све у поступку утврђивања од стране школе и свих надлежних установа.

Због цијеле ситуације, данас засједа и безбједносни форум Општине Невесиње.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Peggy 03.12.2021. 13:35
    Najveci problem u Nevesinju je sto SNSD vlada pa su svugdje kadrovi sa kreditima...pardon sa kupljenim diplomama...ali oni i ne znaju kako se to radi u redovnim skolama i obrazovnim ustanovama...
    I direktorica i prosvjetni radnici, i svi ostali koji bi po sluzbenoj duznosti trebali znati i paziti da do toga ne dodje..jer se sve desavalo u skoli...posebno slucaj djecaka koji traje od prosle godine i koji se odvija u skoli za vrijeme odmora...
    Pod hitno podijeliti otkaze, djecu u vaspitno-obrazovne ustanove( domove) a roditelje sa vecim kaznama po dzepu kad vec ne znaju vaspitavati svoju djecu
  • Generic placeholder image
    NN 03.12.2021. 09:09
    Strašno je dokle je došlo ovo društvo! U kakvoj sredini odrasta dijete koje je u stanju da tako krvnički udara svog druga i zamislite samo u kakvog nasilnika će takvo dijete sutra izrasti!? Sad će svi "preduzeti zakonom propisane radnje" i baviti se posljedicama, a ovo bi trebao biti alarm za sve. Djeca trebaju pažnju, ljubav i iskren razgovor, sve ono čime ovo društvo oskudijeva. Možemo samo pretpostaviti kakve će posljedice ostaviti promocija socijalne distance!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 02.12.2021. 18:22
    Nevesinjci su uvijek, i u ratu i u miru, bili čestiti i dobri ljudi. Nažalost ove nove generacije ne vaspitavaju babe i đedovi već zadruga i farma.
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 15m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 11m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 56m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 55m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 7m
    0