Дијете погинулог борца добило отказ у Болници „Србија“

24.12.2020. 14:48
3
ИЗВОР: Катера

У времену пандемије када су медицински радници у првом реду на линији фронта са невидљивим непријатељем, а животи обољелих пацијената зависе од њих, у Болници "Србија" медицинске сестре добијају отказ.

Једна од њих је и Дејана Видаковић, мајка троје дјеце и дијете палог борца Републике Српске.

Општинска борачка организација „Илиџански борац“ на данашњој конференцији за медије овај потез руководства Болнице „Србија“ назвала је издајом Републике Српске.

Видаковићева је у обраћању новинарима рекла да је као медининска сестра на Одјељењу интерне медицине ове болнице била запослена од јуна 2019. до новембра 2020. године када јој је уговор на одређено вријеме прекинут.

- Из само њима познатих разлога дали су ми отказ. Жељела бих да кажем да ме главна сестра у болници звала на разговор и тражила од мене да се ангажујем око локалних избора и скупљања гласова. Од мене се тражило да донесем списак сигурних гласова за директора Болнице „Србија“, који је био кандидат за начелника општине Источна Илиџа. Ја сам одмах тада рекла да то не могу урадити из неколико разлога. Сматрала сам да то неће утицати  на мој посао – нагласила је Видаковићева.

Како појашњава, на интерном одјељењу постоји дефицит запослених и једна медицинска сестра ради на 26 пацијената.

- Посао је тежак, стресан и одговоран, ипак говоримо о људским животима. Ја сам се трудила да најбоље радим свој посао и мислим да сам успијевала. Прекид радног односа сам добила након боловања на којем сам била јер је цијела ситуација утицала на моје здравље, а у међувремену сам се заразила и ковидом. О прекиду ме нико није обавијестио, на дан када сам се вратила на посао позвали су ме у правну службу и рекли ми да ми уговор неће продужити – појаснила је Видаковићева.

Горан Шеховац, предсједник Скупштине Борачке организације "Илиџански борац" рекао је да је њихов задатак и дужност да заштите дјецу палих бораца, чији су очеви животе уградили у Републику Српску.

Како Шеховац истиче, доживјели смо да дјецу палих бораца и све друге категорије, у случају Дејане Видаковић, не поштују политички послушници Милорада Додика и његове партије. 

- Желим да пошаљем поруку не само директору Болнице "Србија" господину Небојши Шешлији него и свим директорима јавних, државних предузећа у Републици Српској, а посебно у граду Источно Сарајево и Источној Илиџи, без обзира на то којој политичкој партији припадају, опозиције или позиције, да ћемо ми заштити дјецу палих бораца. Ово не смије да се дешава! – нагласио је Шеховац.

Он је додао да ће ова борачка организација упутити протестно писмо предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, министру здравства и социјалне заштите Алену Шеранићу, као и предсједнику Борачке организације Републике Српске.

- Господин Милорад Додик је једном приликом обећао да ће ријешити проблем запошљавања дјеце палих бораца. Ја га овом приликом питам је ли то то обећање, његови директори отпуштају дјецу палих бораца – истакао је Шеховац.

Шеховац напомиње да је приоритет да у наредном периоду на Сарајевско-романијској регији нема ниједно незапослено дијете палог борца.

- Дјецу која припадају тој категорији треба запошљавати, а не да се врши мобинг над њима да морају гласати за политичку партију да би остали на послу. Нису политичке партије стварале Републику Српску, него народ. Не могу директори стајати испред народа, у овом случају господин Шешлија – закључио је Шеховац.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Poganluk 25.12.2020. 20:24
    Ima i ljepsih rijeci ali ova je nekako prljava. Ocrtava karakter nasih podneblja. Svidja mi se sve vise, pazite "Poganluuk"...
  • Generic placeholder image
    gago 25.12.2020. 10:29
    СДС лови у мутном; Дејана је сама признала да је била запослена на одређено вријеме и кад се жена коју је мјењала вратила на посао,њој није продужен уговор!Нека нас СДС престане штитити,ако Бога знају!
  • Generic placeholder image
    Milan 24.12.2020. 15:31
    A nismo mu mi mogli navuci 1000 glasova razlike
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 12m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 7m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 56m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 18m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 33m
    0