Dijete poginulog borca dobilo otkaz u Bolnici „Srbija“

24.12.2020. 14:48
3
IZVOR: Katera

U vremenu pandemije kada su medicinski radnici u prvom redu na liniji fronta sa nevidljivim neprijateljem, a životi oboljelih pacijenata zavise od njih, u Bolnici "Srbija" medicinske sestre dobijaju otkaz.

Jedna od njih je i Dejana Vidaković, majka troje djece i dijete palog borca Republike Srpske.

Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“ na današnjoj konferenciji za medije ovaj potez rukovodstva Bolnice „Srbija“ nazvala je izdajom Republike Srpske.

Vidakovićeva je u obraćanju novinarima rekla da je kao medininska sestra na Odjeljenju interne medicine ove bolnice bila zaposlena od juna 2019. do novembra 2020. godine kada joj je ugovor na određeno vrijeme prekinut.

- Iz samo njima poznatih razloga dali su mi otkaz. Željela bih da kažem da me glavna sestra u bolnici zvala na razgovor i tražila od mene da se angažujem oko lokalnih izbora i skupljanja glasova. Od mene se tražilo da donesem spisak sigurnih glasova za direktora Bolnice „Srbija“, koji je bio kandidat za načelnika opštine Istočna Ilidža. Ja sam odmah tada rekla da to ne mogu uraditi iz nekoliko razloga. Smatrala sam da to neće uticati  na moj posao – naglasila je Vidakovićeva.

Kako pojašnjava, na internom odjeljenju postoji deficit zaposlenih i jedna medicinska sestra radi na 26 pacijenata.

- Posao je težak, stresan i odgovoran, ipak govorimo o ljudskim životima. Ja sam se trudila da najbolje radim svoj posao i mislim da sam uspijevala. Prekid radnog odnosa sam dobila nakon bolovanja na kojem sam bila jer je cijela situacija uticala na moje zdravlje, a u međuvremenu sam se zarazila i kovidom. O prekidu me niko nije obavijestio, na dan kada sam se vratila na posao pozvali su me u pravnu službu i rekli mi da mi ugovor neće produžiti – pojasnila je Vidakovićeva.

Goran Šehovac, predsjednik Skupštine Boračke organizacije "Ilidžanski borac" rekao je da je njihov zadatak i dužnost da zaštite djecu palih boraca, čiji su očevi živote ugradili u Republiku Srpsku.

Kako Šehovac ističe, doživjeli smo da djecu palih boraca i sve druge kategorije, u slučaju Dejane Vidaković, ne poštuju politički poslušnici Milorada Dodika i njegove partije. 

- Želim da pošaljem poruku ne samo direktoru Bolnice "Srbija" gospodinu Nebojši Šešliji nego i svim direktorima javnih, državnih preduzeća u Republici Srpskoj, a posebno u gradu Istočno Sarajevo i Istočnoj Ilidži, bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripadaju, opozicije ili pozicije, da ćemo mi zaštiti djecu palih boraca. Ovo ne smije da se dešava! – naglasio je Šehovac.

On je dodao da će ova boračka organizacija uputiti protestno pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, ministru zdravstva i socijalne zaštite Alenu Šeraniću, kao i predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske.

- Gospodin Milorad Dodik je jednom prilikom obećao da će riješiti problem zapošljavanja djece palih boraca. Ja ga ovom prilikom pitam je li to to obećanje, njegovi direktori otpuštaju djecu palih boraca – istakao je Šehovac.

Šehovac napominje da je prioritet da u narednom periodu na Sarajevsko-romanijskoj regiji nema nijedno nezaposleno dijete palog borca.

- Djecu koja pripadaju toj kategoriji treba zapošljavati, a ne da se vrši mobing nad njima da moraju glasati za političku partiju da bi ostali na poslu. Nisu političke partije stvarale Republiku Srpsku, nego narod. Ne mogu direktori stajati ispred naroda, u ovom slučaju gospodin Šešlija – zaključio je Šehovac.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Poganluk 25.12.2020. 20:24
    Ima i ljepsih rijeci ali ova je nekako prljava. Ocrtava karakter nasih podneblja. Svidja mi se sve vise, pazite "Poganluuk"...
  • Generic placeholder image
    gago 25.12.2020. 10:29
    SDS lovi u mutnom; Dejana je sama priznala da je bila zaposlena na određeno vrijeme i kad se žena koju je mjenjala vratila na posao,njoj nije produžen ugovor!Neka nas SDS prestane štititi,ako Boga znaju!
  • Generic placeholder image
    Milan 24.12.2020. 15:31
    A nismo mu mi mogli navuci 1000 glasova razlike
Povezane vijesti
Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    23h 49m
    0
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    20h 28m
    0
  • Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
    16h 46m
    7
  • Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Džudo saveza Republike Srpske
    20h 23m
    1
  • Neven Tuševljak trči 120 kilometara, od Mrkonjića do Ostroga
    22h 55m
    1