Дио Требиња спаја се са путем за Дубровник

20.08.2019. 20:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На локалитету "Града сунца" у Требињу почели су радови на западној обилазници, која ће овај дио града спајати с путем за Дубровник. За почетак ће се радити 3.150 метара пута, за шта ће ЈП "Путеви РС" издвојити 3.268.000 марака.

Ненад Нешић, в.д. директора ЈП "Путеви РС", увео је званично у посао извођаче радова требињско предузеће "Херцеговинапутеви" и посјетио градилиште с градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и директором "Електропивреде РС" Луком Петровићем, с којима се сагласио да ће локална заједница довршити послове на неопходној експропријацији земљишта.

-"Укупна дужина западне обилазнице је пет и по километара, али је засад потписан уговор на 3.150 метара, с тим што у овом тренутку имамо грађевинску дозволу за 800 метара, а за остатак треба ријешити имовинско-правне односи, које ће, како смо се договорили, у наредних двадесетак дана урадити локалне власти"-, казао је Нешић.

Он је додао да је рок изградње до 36 мјесеци, уколико се деси проблем с имовинско-правним односима.

Он је појаснио да ће у склопу ове дионице бити урађена два кружна тока, један на њеном почетку, а други ће се радити касније, на споју с магистралним путем Требиње - Дубровник, јер западна обилазница и подразумијева спој магистралних праваца М6 и М20.

Ћурић је потврдио да ће локална заједница у наредним данима ријешити све потребне имовинско-правне односе и већ се планира изналажење средстава за наставак радова.

-"Ми смо ову дионицу планирали још прије двије године, у средњорочном плану средстава, јер је наш циљ да се комплекс 'Град сунца' споји са магистралнима правцима и према Мостару и према Дубровнику, али имамо и планове да се цјелокупан овај локалитет још изгради и направе пословне зоне, како би се уредио цијели простор"-, истакао је Ћурић.

За седам дана се отварају и понуде за најповољнијег извођача комплетне ревитализације пута Требиње - Љубиње.

 

-"Први пут се реконструише цјелокупан пут у дужини од 56 километара, али је у нашим трогодишњим плановима и реконструкција пута Требиње - Kлобук, до границе с црногорском општином Никшић"-, прецизирао је Нешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 51m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 37m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 58m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 41m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 46m
  18