Дио Требиња спаја се са путем за Дубровник

20.08.2019. 20:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На локалитету "Града сунца" у Требињу почели су радови на западној обилазници, која ће овај дио града спајати с путем за Дубровник. За почетак ће се радити 3.150 метара пута, за шта ће ЈП "Путеви РС" издвојити 3.268.000 марака.

Ненад Нешић, в.д. директора ЈП "Путеви РС", увео је званично у посао извођаче радова требињско предузеће "Херцеговинапутеви" и посјетио градилиште с градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и директором "Електропивреде РС" Луком Петровићем, с којима се сагласио да ће локална заједница довршити послове на неопходној експропријацији земљишта.

-"Укупна дужина западне обилазнице је пет и по километара, али је засад потписан уговор на 3.150 метара, с тим што у овом тренутку имамо грађевинску дозволу за 800 метара, а за остатак треба ријешити имовинско-правне односи, које ће, како смо се договорили, у наредних двадесетак дана урадити локалне власти"-, казао је Нешић.

Он је додао да је рок изградње до 36 мјесеци, уколико се деси проблем с имовинско-правним односима.

Он је појаснио да ће у склопу ове дионице бити урађена два кружна тока, један на њеном почетку, а други ће се радити касније, на споју с магистралним путем Требиње - Дубровник, јер западна обилазница и подразумијева спој магистралних праваца М6 и М20.

Ћурић је потврдио да ће локална заједница у наредним данима ријешити све потребне имовинско-правне односе и већ се планира изналажење средстава за наставак радова.

-"Ми смо ову дионицу планирали још прије двије године, у средњорочном плану средстава, јер је наш циљ да се комплекс 'Град сунца' споји са магистралнима правцима и према Мостару и према Дубровнику, али имамо и планове да се цјелокупан овај локалитет још изгради и направе пословне зоне, како би се уредио цијели простор"-, истакао је Ћурић.

За седам дана се отварају и понуде за најповољнијег извођача комплетне ревитализације пута Требиње - Љубиње.

 

-"Први пут се реконструише цјелокупан пут у дужини од 56 километара, али је у нашим трогодишњим плановима и реконструкција пута Требиње - Kлобук, до границе с црногорском општином Никшић"-, прецизирао је Нешић.

Коментари 0
Повезане вијести
ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
Полиција пронашла торбу са 22 килограма дроге Полиција пронашла торбу са 22 килограма дроге
Херцеговина са бесмртним владиком доживјела Васкрс Херцеговина са бесмртним владиком доживјела Васкрс
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  8h 25m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  11h 8m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  11h 22m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  11h 25m
  1
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  13h 4m
  0