Дио Требиња спаја се са путем за Дубровник

20.08.2019. 20:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На локалитету "Града сунца" у Требињу почели су радови на западној обилазници, која ће овај дио града спајати с путем за Дубровник. За почетак ће се радити 3.150 метара пута, за шта ће ЈП "Путеви РС" издвојити 3.268.000 марака.

Ненад Нешић, в.д. директора ЈП "Путеви РС", увео је званично у посао извођаче радова требињско предузеће "Херцеговинапутеви" и посјетио градилиште с градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и директором "Електропивреде РС" Луком Петровићем, с којима се сагласио да ће локална заједница довршити послове на неопходној експропријацији земљишта.

-"Укупна дужина западне обилазнице је пет и по километара, али је засад потписан уговор на 3.150 метара, с тим што у овом тренутку имамо грађевинску дозволу за 800 метара, а за остатак треба ријешити имовинско-правне односи, које ће, како смо се договорили, у наредних двадесетак дана урадити локалне власти"-, казао је Нешић.

Он је додао да је рок изградње до 36 мјесеци, уколико се деси проблем с имовинско-правним односима.

Он је појаснио да ће у склопу ове дионице бити урађена два кружна тока, један на њеном почетку, а други ће се радити касније, на споју с магистралним путем Требиње - Дубровник, јер западна обилазница и подразумијева спој магистралних праваца М6 и М20.

Ћурић је потврдио да ће локална заједница у наредним данима ријешити све потребне имовинско-правне односе и већ се планира изналажење средстава за наставак радова.

-"Ми смо ову дионицу планирали још прије двије године, у средњорочном плану средстава, јер је наш циљ да се комплекс 'Град сунца' споји са магистралнима правцима и према Мостару и према Дубровнику, али имамо и планове да се цјелокупан овај локалитет још изгради и направе пословне зоне, како би се уредио цијели простор"-, истакао је Ћурић.

За седам дана се отварају и понуде за најповољнијег извођача комплетне ревитализације пута Требиње - Љубиње.

 

-"Први пут се реконструише цјелокупан пут у дужини од 56 километара, али је у нашим трогодишњим плановима и реконструкција пута Требиње - Kлобук, до границе с црногорском општином Никшић"-, прецизирао је Нешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Због удеса километарске колоне код Требиња Због удеса километарске колоне код Требиња
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 40m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 23m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 38m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 40m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 14m
    0