Дирљива објава оца мале Софије којој је Новак помогао: "Ти си светац који хода земљом!"

30.07.2024. 10:32
2
ИЗВОР: mondo.rs

Српски тенисер Новак Ђоковић увијек несебично помаже свима којима је помоћ неопходна, па се тако памти и да је својевремено помогао дјевојчици Софији Маркуљевић да отпутује на лијечење у Сједињене Америчке Државе по најскупљи лијек на свијету.

Њен отац Стефан Маркуљевић  коначно је дочекао да неколико година послије велике помоћи и лично захвали Нолету на свему што је учинио за његову кћерку!

Стефан Маркуљевић је дио стручног штаба мушке одбојкашке репрезентације Србије која је на старту турнира поражена од Француске, а Ноле је дошао заједно са породицом да гледа нашу "плаву чету". Тај тренутак Маркуљевић није смио да пропусти и одмах је код Нолета отишао да упути поруку захвалности.

- Невероватно, 28. јула 2020. године, преко заједничког пријатеља, јавио нам се наш велики @djokernole како би помогао да Софија @zasofijinprvikorak што пре оде по лек. Захвалили смо се, наравно, али до личног контакта није дошло. Често сам размишљао о томе, како ће изгледати наш сусрет једног дана, јер за мене лично, поред спортских успеха, он је светац који хода земљом. 28. јула 2024. године, четири године касније, имао сам прилику лично да га загрлим и да му се захвалим. Не постоје речи које могу да опишу захвалност и поштовање које имам. ХВАЛА за све што си урадио за Софију и моју породицу. Слава Богу! - написао је Стефан уз заједничку фотографију.

Подсјетимо, Ђоковић је 2020. године финансирао приватни лет да мала Софија што прије стигне на лијечење у Сједињене Америчке Државе, гдје је одмах примила терапију најскупљим лијеком на свијету - Золгенсмом. Њој је раније дијагностикована спинална мишићна атрофија тип 1, иначе ријетка и тешка болест.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Joka 30.07.2024. 15:23
    Nole bio I bice zauvijek ljudina!! Ziv I zdrav nam bio zajedno sa svojom porodicom!
  • Generic placeholder image
    Goran 30.07.2024. 12:07
    Najveci zivi srbin je nas Nole
Повезане вијести
Како је Ђоковић одушевио Кинезе (ВИДЕО) Како је Ђоковић одушевио Кинезе (ВИДЕО)
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    19h 23m
    18
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    9h 50m
    1
  • Куглоф
    6h 44m
    0
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    14h 48m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    11h 44m
    17