Dirljiva objava oca male Sofije kojoj je Novak pomogao: "Ti si svetac koji hoda zemljom!"

30.07.2024. 10:32
2
IZVOR: mondo.rs

Srpski teniser Novak Đoković uvijek nesebično pomaže svima kojima je pomoć neophodna, pa se tako pamti i da je svojevremeno pomogao djevojčici Sofiji Markuljević da otputuje na liječenje u Sjedinjene Američke Države po najskuplji lijek na svijetu.

Njen otac Stefan Markuljević  konačno je dočekao da nekoliko godina poslije velike pomoći i lično zahvali Noletu na svemu što je učinio za njegovu kćerku!

Stefan Markuljević je dio stručnog štaba muške odbojkaške reprezentacije Srbije koja je na startu turnira poražena od Francuske, a Nole je došao zajedno sa porodicom da gleda našu "plavu četu". Taj trenutak Markuljević nije smio da propusti i odmah je kod Noleta otišao da uputi poruku zahvalnosti.

- Neverovatno, 28. jula 2020. godine, preko zajedničkog prijatelja, javio nam se naš veliki @djokernole kako bi pomogao da Sofija @zasofijinprvikorak što pre ode po lek. Zahvalili smo se, naravno, ali do ličnog kontakta nije došlo. Često sam razmišljao o tome, kako će izgledati naš susret jednog dana, jer za mene lično, pored sportskih uspeha, on je svetac koji hoda zemljom. 28. jula 2024. godine, četiri godine kasnije, imao sam priliku lično da ga zagrlim i da mu se zahvalim. Ne postoje reči koje mogu da opišu zahvalnost i poštovanje koje imam. HVALA za sve što si uradio za Sofiju i moju porodicu. Slava Bogu! - napisao je Stefan uz zajedničku fotografiju.

Podsjetimo, Đoković je 2020. godine finansirao privatni let da mala Sofija što prije stigne na liječenje u Sjedinjene Američke Države, gdje je odmah primila terapiju najskupljim lijekom na svijetu - Zolgensmom. Njoj je ranije dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija tip 1, inače rijetka i teška bolest.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Joka 30.07.2024. 15:23
    Nole bio I bice zauvijek ljudina!! Ziv I zdrav nam bio zajedno sa svojom porodicom!
  • Generic placeholder image
    Goran 30.07.2024. 12:07
    Najveci zivi srbin je nas Nole
Povezane vijesti
Kako je Đoković oduševio Kineze (VIDEO) Kako je Đoković oduševio Kineze (VIDEO)
Uništen Đokovićev mural u Beogradu Uništen Đokovićev mural u Beogradu
Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj! Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj!
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    17h 4m
    17
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    7h 31m
    1
  • Kuglof
    4h 25m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    12h 29m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    9h 25m
    17