Дизел отишао на 3,39 КМ

12.10.2022. 14:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Литар дизела јутрос у Бањалуци кошта и до 3,39 конвертибилних марака, а до краја седмице биће и до 3,50 КМ.

Увидом у апликацију са цијенама горива на бензинским пумпама у Републици Српској евидентно је да се цијене мијењају на дневном нивоу.

Тако је цијена дизела 5. октобра била 3,12 КМ.

Према информацијама са којима располажу у Групацији за промет нафте и нафтних деривата при Привредној комори Републике Српске, бензинске пумпе у Српској тренутно немају проблема у снабдијевању нафтним дериватима.

Разлог за поновни скок цијена је, како кажу у Групацији, раст набавних цијена. На пумпама има још одређених залиха по нижим цијенама, док су остале промијениле цјеновнике.

Компаније из Европе које се баве продајом деривата, као и рафинерије из којих се дистрибутери снабдијевају, су почетком прошле седмице повећале цијене дизела. Разлози поскупљења су глобална ситуација на финанцијским тржиштима, неповољна безбједносна ситуација и могућа ограничења постојећих ланаца снабдјивања.

Томе су претходиле најаве које су се и обистиниле – Европска унија увела је нове санкције Русији које укључују потпуни ембарго на увоз сирове руске нафте морским путем.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта се може десити ако сипате погрешно гориво у аутомобил? Шта се може десити ако сипате погрешно гориво у аутомобил?
Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле
Дизел ће коштати 2,9 КМ Дизел ће коштати 2,9 КМ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 24m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 37m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 8m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 31m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 28m
    0