Ђаци из Швајцарске снимили реп пјесму о Светом Сави

28.01.2021. 18:57
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ђаци Српске допунске школе из кантона Цирих наставнице Јелене Ангеловски, уз појачање другара из Базела које подучава наставница Андријана Адамовић, снимили су у част Савиндана реп пјесму посвећену Светом Сави.

Текст је написала Јелена Ангеловски, музику Владимир Ангеловски који је уједно и монтарио филм, док су ученици уз помоћ родитеља како је истакла наставница Ангеловски урадили "најкрупнији дио посла и потпуно задивили".

Она је додала да је ове године тражен нови начин како да се прослави "најважнији празник школе и да су нарочито сви уживали.

- Петнаестак година у ово доба причам ђацима једну исту причу. У њој је реч о тинејџеру који је одлучио да следи свој порив, да се оглуши о родитеље, да побегне од куће и да ускоро дочека да родитељи схвате да су погрешили и крену његовим путем. Много тога ме фасцинира у тој причи, али вероватно највише то да нас она учи да учимо од своје деце и да им верујемо кад им је до нечега стварно стало. Ове године ионако славимо Савиндан другачије него иначе, па кад је већ тако - хајде да буде баш другачије и хајде да пробамо да слушамо ми њих уместо они нас. Српска школа у Швајцарској представља вам своју прву реп песму о првом српском просветитељу - написала је Јелена Ангеловски, која не престаје да одушевљава својим коментарима и ставовима не само ђаке већ и родитеље, своје пријатеље, преноси портал расејање.инфо.

Послушајте пјесму "Пут се за њим рађа":

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Посланици одобрили забрану истицања кукастог крста Посланици одобрили забрану истицања кукастог крста
Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и српског језика Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и с...
Приказан руски филм о Светом Сави у Палама Приказан руски филм о Светом Сави у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 45m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 18m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 59m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 59m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 49m
    0