Дјеца уручила поклоне патријарху Порфирију за 61. рођендан

22.07.2022. 17:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије данас је, на свој 61. рођендан, угостио у Храму Светог Саве у Београду српску дјецу из Славоније, која су му као рођендански поклон уручила икону и слику храма из њиховог краја.

Дјеци из основних школа у Тењи, Бијелог Брда, Бршадина, Борова Насеља и Вуковара, придружили су се и другари из региона, који су већ раније долазили у посјету Храму, и том приликом су патријарху као рођендански поклон донијели слику коју су заједничким снагама насликали, а на кој се налазе храмови из њихових мјеста.

Малишани су посебно замолили српског патријарха да што прије посјети и њихова мјеста, јер, како су нагласили, „наши храмови јесу мали по величини, али су преобилни љубављу и радошћу”, пренио је црквени Радио Слово љубве.

Показавши им Храм Светог Саве патријарх Порфирије је пожелио добродошлицу гостима, те указао да су дошли у центар српског народа, јер Београд је главни град у коме је Храм духовни центар који је подигнут у част Светог Саве.

Дјеца из Славоније дошла су данас у једнодневну посјету Београду у кординацији Заједничког вијећа општина Вуковар, Министарства омладине и спорта Србије и народним послаником Сањом Лакић, а предводили су их њихови вјероучитељи Морјана Поповић, Јован Секулић, Срђан Деспотовић, Петар Рудић и Борислав Вигњевић.

Планом посјете предвиђено је да дјеца обиђу Музеј Николе Тесле и Министарство спољних послова Србије.

Патријарх српски Порфирије рођен је као Првослав Перић, у Бечеју, 22. јула 1961. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 13m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 9m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 13m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 6m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 3m
    0