Дјечаци и дјевојчице „Славије“ учествују у рукометном кампу у Књажевцу

19.07.2023. 12:06
0
ИЗВОР: sport-east.com

Експедиција од 45 младих рукометаша Славије, дјечака и дјевојчица, под надзором директора Милана Милинковића, секретара клуба Татјане Џебо, те неколико првотимаца, бораве у рукометном кампу у Књажевцу. Њима се придружило и неколико чланова РК Игман Источна Илиџа.

Око 80 младих спортиста из дијаспоре и региона, узраста од 10 до 18 година окупило се у Књжевцу, у оквиру пројекта који за циљ има очување и јачање односа Републике Србије и дијаспоре, а реализује се уз подршку Владе Србије и министра без портфеља.

У оквиру седмодневног боравка у Србији, млади рукометаши активно ће учестововати у разноврсном спортско – рекреативном садржају и имаће прилику да се кроз интеракцију са вршњацима из матице боље упознају са богатом културом, традицијом и историјом земље из које потичу.

Осим спортских активности, учесници кампа посјетиће и знаменитости и локалитете Општине Књажевац и Зајечарског округа, али и учествовати на еудкативним радионицама и трибинама где ће, кроз директан разговор са истакнутим спортистима, разговарати о битним темама за развој спортске каријере, као што су исхрана, опасност и штетност допинга, значај психолошке припреме, утицај електронских медија и друштвених мрежа.

Рад у кампу организован је у пет тематских цјелина кроз интерактиван индивидуални и групни облик рада, а биће ангажовани тренери са одговарајућим стручним образовањем и лиценцама за рад Европске рукометне федерације уз асистенцију тренера демонстратора и играча и играчица демонстратора који наступају за градске клубове.

Тренери на кампу су еминентна имена овог спорта: координатор кампа и координатор млађих селекција Шамот, Слободан Једоксић, кондициони тренер и тренер у А репрезентацији Србије, Предраг Рајковић, ту је и неизоставни Ратко Николић. Затим тренер голмана Шамот и тренер голмана кадетске репрезентације Србије, Иван Ђорђевић, тренер млађих селекција Шамот, Марко Ђорђевић, а асистирају им три локална тренера: Маја Драгољубовић, Дејан Богдановић и Михајло Николић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима
Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи Камп „Црвене звезде“ од 29. априла до 1. маја у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 47m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 42m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 30m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 36m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 4m
    0