Dječaci i djevojčice „Slavije“ učestvuju u rukometnom kampu u Knjaževcu

19.07.2023. 12:06
0
IZVOR: sport-east.com

Ekspedicija od 45 mladih rukometaša Slavije, dječaka i djevojčica, pod nadzorom direktora Milana Milinkovića, sekretara kluba Tatjane Džebo, te nekoliko prvotimaca, borave u rukometnom kampu u Knjaževcu. Njima se pridružilo i nekoliko članova RK Igman Istočna Ilidža.

Oko 80 mladih sportista iz dijaspore i regiona, uzrasta od 10 do 18 godina okupilo se u Knjževcu, u okviru projekta koji za cilj ima očuvanje i jačanje odnosa Republike Srbije i dijaspore, a realizuje se uz podršku Vlade Srbije i ministra bez portfelja.

U okviru sedmodnevnog boravka u Srbiji, mladi rukometaši aktivno će učestovovati u raznovrsnom sportsko – rekreativnom sadržaju i imaće priliku da se kroz interakciju sa vršnjacima iz matice bolje upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom i istorijom zemlje iz koje potiču.

Osim sportskih aktivnosti, učesnici kampa posjetiće i znamenitosti i lokalitete Opštine Knjaževac i Zaječarskog okruga, ali i učestvovati na eudkativnim radionicama i tribinama gde će, kroz direktan razgovor sa istaknutim sportistima, razgovarati o bitnim temama za razvoj sportske karijere, kao što su ishrana, opasnost i štetnost dopinga, značaj psihološke pripreme, uticaj elektronskih medija i društvenih mreža.

Rad u kampu organizovan je u pet tematskih cjelina kroz interaktivan individualni i grupni oblik rada, a biće angažovani treneri sa odgovarajućim stručnim obrazovanjem i licencama za rad Evropske rukometne federacije uz asistenciju trenera demonstratora i igrača i igračica demonstratora koji nastupaju za gradske klubove.

Treneri na kampu su eminentna imena ovog sporta: koordinator kampa i koordinator mlađih selekcija Šamot, Slobodan Jedoksić, kondicioni trener i trener u A reprezentaciji Srbije, Predrag Rajković, tu je i neizostavni Ratko Nikolić. Zatim trener golmana Šamot i trener golmana kadetske reprezentacije Srbije, Ivan Đorđević, trener mlađih selekcija Šamot, Marko Đorđević, a asistiraju im tri lokalna trenera: Maja Dragoljubović, Dejan Bogdanović i Mihajlo Nikolić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima
Kamp „Crvene zvezde“ od 29. aprila do 1. maja u Istočnoj Ilidži Kamp „Crvene zvezde“ od 29. aprila do 1. maja u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  4h 34m
  6
 • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
  16h 45m
  0
 • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
  16h 0m
  2
 • Pokrenuta istraga protiv stranke Rame Isaka
  16h 38m
  6
 • Sud BiH odbio žalbu SNSD-a: Glasački listić PDP važeći
  20h 24m
  1