Дјечак којег су претукли у Паризу због крста добија посебан поклон из Хиландара

20.01.2020. 21:41
0
ИЗВОР: Kurir

Српском дјечаку (12), којег су прије неколико дана претукла дјеца у школском дворишту у Паризу, тражећи да скине крст, један потресени вјерник у париској Српској православној цркви Свети Сава у знак поштовања поклонио је освештани крст из Хиландара.

- Наш храбри јунак није знао за страх, чврсто је бранио и одбранио своје убјеђење, вјеру и свој крст - поручио је за протојереј ставрофор ове цркве Славиша Шањић.

Срби из Париза му, каже, спремају још поклона. Иако тешко повријеђен, дјечак Л. П.  желио је у недјељу на језеру Жонкоа код Париза да заплива за богојављенски крст! Са њим је било још неколико дјечака, али им због хладне воде организатори то нису дозволили, желевши да сачувају њихово здравље. Могли су да пливају само пунољетни.

Напад на Л. П. се догодио у уторак, у дворишту школе "Маркс Дормоа" у 18. париском арондисману, у ком се налази и српска црква и гдје живи доста придошлица. Извори блиски догађају истичу да је дјечак сурово нападнут.

На сајту "Сви Срби у Паризу" наводи се да су га претукла петорица једанаестогодишњака преклом из Африке који су тражили да скине крст са врата.

Наводи се да су, иако му је крст био на огрлици испод одјеће, младом Србину пришла петорица дјечака и рекли му да га скине. Он је то одбио, послије чега су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Пошто нису у томе успјели, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу. Почели су да га ударају и шутирају гдје су стигли. Дјечак је задобио тешке повреде главе и гениталија.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 18m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 13m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 2m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 24m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 39m
    0