Дјечија библиотека прославила тринаести рођендан

28.12.2023. 14:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Одјељење за дјецу Матичне библиотеке Источно Сарајево, које тренутно броји око 3.600 чланова, прославило је данас 13. рођендан уз подјелу пакетића полазницима радионица.

Директор Матичне библиотеке Наташа Кулашинац навела је да Дјечија библиотека већ годинама пише много успјешних прича, а иза тих прича је много прочитаних књига, многобројне радионице на којима се окупљају дјеца, учећи и дружећи се са библиотекарима.

Она је подсјетила да је ово одјељење раније било смјештено у централном објекту Матичне библиотеке, али 13 година од како се налази у центру града лакше су доступни дјеци и осталим корисницима.

Кулашинчева је навела да у Дјечију библиотеку долазе дјеца до 14 година, односно док не заврше основну школу.

Она је напоменула да књижни фонд Дјечије библиотеке броји више од 15.000 књига доступних за дјецу и то бајке, басне, лектиру, енциклопедије, дјечију белетистрику, те да је учлањено 3.600 дјеце.

- Све активности су потпуно бесплатне, а запослени свакодневно раде са дјецом. У овој библиотеци одржавају де едукативна радионица, ликовна радионица, мала школа страних језика, литерарна радионица и слично - истакла је Кулашинчева.

Она је подсјетила на многе манифестације, креативно провођење времена, читање са дјецом, учење страних језика, представе, сликање и илустровање пјесама и прича.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 52m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 49m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 46m
    0