Dječija biblioteka proslavila trinaesti rođendan

28.12.2023. 14:24
0
IZVOR: srna.rs

Odjeljenje za djecu Matične biblioteke Istočno Sarajevo, koje trenutno broji oko 3.600 članova, proslavilo je danas 13. rođendan uz podjelu paketića polaznicima radionica.

Direktor Matične biblioteke Nataša Kulašinac navela je da Dječija biblioteka već godinama piše mnogo uspješnih priča, a iza tih priča je mnogo pročitanih knjiga, mnogobrojne radionice na kojima se okupljaju djeca, učeći i družeći se sa bibliotekarima.

Ona je podsjetila da je ovo odjeljenje ranije bilo smješteno u centralnom objektu Matične biblioteke, ali 13 godina od kako se nalazi u centru grada lakše su dostupni djeci i ostalim korisnicima.

Kulašinčeva je navela da u Dječiju biblioteku dolaze djeca do 14 godina, odnosno dok ne završe osnovnu školu.

Ona je napomenula da knjižni fond Dječije biblioteke broji više od 15.000 knjiga dostupnih za djecu i to bajke, basne, lektiru, enciklopedije, dječiju beletistriku, te da je učlanjeno 3.600 djece.

- Sve aktivnosti su potpuno besplatne, a zaposleni svakodnevno rade sa djecom. U ovoj biblioteci održavaju de edukativna radionica, likovna radionica, mala škola stranih jezika, literarna radionica i slično - istakla je Kulašinčeva.

Ona je podsjetila na mnoge manifestacije, kreativno provođenje vremena, čitanje sa djecom, učenje stranih jezika, predstave, slikanje i ilustrovanje pjesama i priča.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 53m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 55m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 53m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 48m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 56m
    1