Дјечији вртић „Патријарх Павле“ биљежи позитивне резултате и максималну попуњеност капацитета

15.08.2019. 15:28
0
ИЗВОР: СРНА

Дјечији вртић „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву ове године биљежи позитивне пословне резултате и максималну попуњеност капацитета који сада износи 160 мјеста, изјавио је Срни директор ове предшколске установе Никола Ашанин.

Ашанин је рекао да је вртић, који је отворен 2017. године, на почетку пословао негативно, али је од прошле године, захваљујући промотивним активностима, интересовање родитеља за упис дјеце у порасту, тако да је капацитет чак и проширен.

„Због повећаног броја захтјева за упис, у оквиру постојећих капацитета прераспоредом и промјеном намјене неких просторија добили смо простор за још једну васпитну групу, тако да смо првобитни максимални капацитет од 120 мјеста повећали на 160. Број васпитача је оптималан и свака група има по два васпитача, док у јаслицама имамо три“, каже Ашанин.

Према његовим ријечима, општина Источно Ново Сарајево овој установи годишње додјељује грант од 50.000 КМ којим се, практично, субвенционише цијена боравка дијеце, док остатак средстава обезбјеђују пословањем.

Ашанин је нагласио да цијена боравка дјеце у вртићу није мијењана и да износи 180 КМ мјесечно за дјецу од три до шест година, а за дјецу јасличког узраста од једне до три године 200 КМ.

Он је додао да вртић због попуњености капацитета тренутно не врши упис, али да се повремено, усљед исписивања дјеце, појаве слободна мјеста, тако да се заинтересовани родитељи могу уписати на листу чекања.

Када је ријеч о додатним пројектима, Ашанин је рекао да је вртић „Патријарх Павле“, у сарадњи са Фондом дјечије заштите Републике Српске, за дјецу предшколског узраста обезбиједио бесплатно љетовање у Бечићима.

Ашанин је посебно захвалио фирми за производњу сунцобрана „Еден гарден“ из Источног Сарајева која је вртићу донирала и поставила једра за вјештачки хлад захваљујући којима дјеца током љета више времена могу проводити напољу у игри.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    23h 41m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    17h 54m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    23h 45m
    0
  • Данас Марковдан
    6h 12m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    21h 54m
    0