Дјед Синиша поклања радионицу и куће, али под два услова

05.11.2020. 10:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

Синиша Стевић из села Мијајловац код Великог Градишта деценијама уназад један је од најпознатијих столара у овом дијелу Србије.

Испод његове вјеште руке изашло је на стотине производа од дрвета, а тежак рад и још тежи живот обиљежили су његов вијек.

Данас, он је дубуко закорачио у осму деценију живота, а своју старост проживаљава потпуно сам.

Ипак, овај врсни масјтор одлучио је да буде хуман и поклони све што је за живота стекао, породици која би се доселила да живи са њим.

– На моју крсну славу, Светог Тому сам сам упалио свијећу и пререзао колач. Како дани пролазе све мање могу да радим и крећем се и зато остатак живота не бих волио да проведем у самоћи. Моја супруга, која је приминула, и ја нисмо могли да имамо дјеце и зато бих све што имам и све што сам стекао поклонио једној честитој породици која би живјела са мном у заједници, а послије моје смрти све би остало њима у насљедство – каже Синиша за РИНУ.

Слика

А оно што овај човјек има није уопште мало, јер се у његовом дворишту налазе двије куће и столарска радионица која се просторе на чак 540 квадрата и опремљена је савременим машинама.

– Све сам улагао у свој посао и тако проширивао производњу, на људима који дођу само је да наставе да раде и ако Бог да још више прошире дјелатност, за то имају све услове. Чак сам и ја имао у плану да надоградим фабрику на преко 1.000 квадратних метара, али већ сам стар и немам снаге, али зато сам ту да помогнем оном ко хоће и може да ради – каже овај столар.

Ипак, да би неко наслиједио и добио овај несвакидашњи поклон од Синише, мора да испуњава два услова.

– Да породица буде поштена и да никад не дозволи да се угаси славска свијећа. То је једино што ја тражим за узврат, од оних који се одлуче да живе са мном и добију све оно што сам тежачким радом стекао – каже он.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 29m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 13m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 40m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 58m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 59m
    0