Катерини приједлози књига за читање

17.07.2023. 19:21
0
ИЗВОР: katera.news

Љето је ту. Вријеме је за предах, за шапат мора, парче сунчаног неба, мало мира и добру књигу. Читање је увијек у моди, али љето свему, па и читању, даје посебну драж.

Портал Катера вам овог понедјељка предлаже нове књига за ово љето.

Кућа сећања и заборава“, Филип Давид

Алберт Вајс је још од дјетињства имао прилике да промијени свој идентитет. Након што је 1942. године под окриљем ужасног рата остао без родитеља и брата Елијаха, неко вријеме је провео у кући фолксдојчера који га називају Ханс и нуде му да замијени њиховог несталог сина и тако се спасе од сигурне смрти. Алберт се тада, ипак, одлучује да сачува свој идентитет и побјегне из њемачке породице која га је умало усвојила.

Много година касније, на једној од конференција о Другом свјетском рату на којима учествује, Вајс лутајући ноћу њујоршким улицама наилази на „Кућу сећања и заборава“. У једној од просторија овог необичног здања похрањено је непрегледно историјско памћење. Алберт у једном екрану може да, као на филму, види сцене страдања својих родитеља и Елијаховог нестанка за који се осјећа кривим, јер је млађи брат био повјерен њему на чување.

Писана у препознатљивом стилу угледног аутора, "Кућа сећања и заборава" је један од најаутентичнијих романа новије српске књижевности.

Сазвежђе свитаца“, Мирјана Бобић Мојсиловић

Прича о искупљењу и људима које може спасти једино љубав.

Животне приче шесторо јунака овог романа испреплешће се и заувијек промијенити за седамдесет два судбоносна сата. Приморани да погледају животу у очи, мораће или да га пригрле или да заувијек остану осујећени у својим тежњама. Сазвежђе свитаца је збирка меланхолије, наде и бурних осјећања, која ће вас загрлити чврсто и неће вас пуштати док вам не измами сузу, носталгију, тугу, широк осмијех и уздах олакшања.

Коментари 0
Повезане вијести
Катерини приједлози књига за ову седмицу Катерини приједлози књига за ову седмицу
Катерин приједлог књиге за ову седмицу Катерин приједлог књиге за ову седмицу
Наш приједлог књига за читање Наш приједлог књига за читање
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 25m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 20m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 9m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 31m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 46m
    0