Дјевојчице обиле кућу маказама и пластиком од шампона, однијеле више од милион евра

30.12.2023. 14:49
1
ИЗВОР: glassrpske.com

У пљачки која је личила на сцену из филма двије дјевојчице словенског поријекла успјеле су да из стана у центру Монце, на католичко Бадње вече, изнесу 1.5 милиона евра у готовини и брдо луксузног накита и ташни.

Тинејџерке старости 12 и 16 година су однијеле петнаестак малих и великих торби луксузних брендова Шанел, Луј Витон и Прада – у вриједности од 50 до 60 хиљада евра, кутију са златним и платинастим накитом, дијамантима и драгим камењем – вриједан између 200 и 250 хиљада евра – као и четири сата марке "ролекс", "Патек Филип" и "Френк Милер" укупне вриједности око 150.000 евра.

Младе преступнице убрзо су ухваћене на улици када их је потјерао власник куће, који их је видио како се удаљавају у пјешачкој зони и препознао предмете његове супруге, као и пролазник који му је притрчао у помоћ. 

Кућу обиле шрафцигером, маказама и пластиком од шампона

Старија делинквенткиња словенског поријекла ухапшена је и одведена у КПД у Ђенову будући да посједује полицијски досије (за пријаву лажног идентитета, крађу, крађу отимањем, примање украдене робе, неоправдано посједовање обијача за браве и ношење оружја или објеката који могу да повреде). 

С друге стране, 12-годишња дјевојчица, која нема кривични досије и никада раније није хапшена, што се не може приписати њеној младости, умјесто тога је повјерена породичном адвокату који је био у Француској, преноси Блиц.

Код двије малољеткиње пронађена су два шрафцигера, маказе и комад пластике добијен из флашице шампона, којим су обили браву у кући у Монци. 

Приликом прегледа у кући, полицајци су пронашли и два пара рукавица и шрафцигер скривене у чарапи у платненој торби.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Slaviša 31.12.2023. 13:48
    Propast svijeta.12 i 16 godina.Šamponom obijale.UŽAS,šta će tek raditi u budućnosti.Prebiti boga ubiti u njima da zapamte dobro sta ih čeka ako krenu tim putem,a i izgleda da su pošle.Samo udarajte!!!
Повезане вијести
Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије
Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране
Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 41m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 25m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 38m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 52m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 44m
    0