Djevojčice obile kuću makazama i plastikom od šampona, odnijele više od milion evra

30.12.2023. 14:49
1
IZVOR: glassrpske.com

U pljački koja je ličila na scenu iz filma dvije djevojčice slovenskog porijekla uspjele su da iz stana u centru Monce, na katoličko Badnje veče, iznesu 1.5 miliona evra u gotovini i brdo luksuznog nakita i tašni.

Tinejdžerke starosti 12 i 16 godina su odnijele petnaestak malih i velikih torbi luksuznih brendova Šanel, Luj Viton i Prada – u vrijednosti od 50 do 60 hiljada evra, kutiju sa zlatnim i platinastim nakitom, dijamantima i dragim kamenjem – vrijedan između 200 i 250 hiljada evra – kao i četiri sata marke "roleks", "Patek Filip" i "Frenk Miler" ukupne vrijednosti oko 150.000 evra.

Mlade prestupnice ubrzo su uhvaćene na ulici kada ih je potjerao vlasnik kuće, koji ih je vidio kako se udaljavaju u pješačkoj zoni i prepoznao predmete njegove supruge, kao i prolaznik koji mu je pritrčao u pomoć. 

Kuću obile šrafcigerom, makazama i plastikom od šampona

Starija delinkventkinja slovenskog porijekla uhapšena je i odvedena u KPD u Đenovu budući da posjeduje policijski dosije (za prijavu lažnog identiteta, krađu, krađu otimanjem, primanje ukradene robe, neopravdano posjedovanje obijača za brave i nošenje oružja ili objekata koji mogu da povrede). 

S druge strane, 12-godišnja djevojčica, koja nema krivični dosije i nikada ranije nije hapšena, što se ne može pripisati njenoj mladosti, umjesto toga je povjerena porodičnom advokatu koji je bio u Francuskoj, prenosi Blic.

Kod dvije maloljetkinje pronađena su dva šrafcigera, makaze i komad plastike dobijen iz flašice šampona, kojim su obili bravu u kući u Monci. 

Prilikom pregleda u kući, policajci su pronašli i dva para rukavica i šrafciger skrivene u čarapi u platnenoj torbi.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Slaviša 31.12.2023. 13:48
    Propast svijeta.12 i 16 godina.Šamponom obijale.UŽAS,šta će tek raditi u budućnosti.Prebiti boga ubiti u njima da zapamte dobro sta ih čeka ako krenu tim putem,a i izgleda da su pošle.Samo udarajte!!!
Povezane vijesti
Sve manje nade da će biti preživjelih od eksplozije Sve manje nade da će biti preživjelih od eksplozije
Poginule najmanje tri osobe u podzemnim prostorijama hidroelektrane Poginule najmanje tri osobe u podzemnim prostorijama hidroelektrane
Troje povrijeđenih i šestoro nestalih nakon eksplozije Troje povrijeđenih i šestoro nestalih nakon eksplozije
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 50m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    22h 1m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    23h 27m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    23h 32m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 41m
    0