Ђоковић без проблема до четвртфинала Вимблдона

05.07.2021. 17:25
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Импресивно изгледа Новак Ђоковић на Вимблдону. Као да га храни све што се чује са свих страна претходних дана, да је апсолутни фаворит за титулу, да нико не види било кога ко би могао да га спријечи да шести пут у каријери подигне трофеј у Лондону.

То дефинитивно није био ни Кристијан Гарин, који је дошао на најчувенији турнир свијета као 20. тенисер планете, а на терену између њега и Ђоковића биле су разлике у више класа.

Просто, Чилеанац, колико год му шљака била „матерња“ подлога, није могао ни да натјера Новака да одигра меч на максималном броју обртаја. Послије само сата и 51 минута игре – 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Два дана паузе нису нимало утицала на најбољег тенисера свијета, иако они најбољи не воле када имају толику „рупу“ између мечева.

Како турнир одмиче Ђоковић игра све боље, сигурније, са пуним ауторитетом. Гарин је само у другом сету успијевао да држи корак са првим играчем свијета, успио је да се спаси неколико пута из брејк замки, али једном када је пао, сет је био ријешен. У остала два није био ни близу тога.

Новак је на почетку меча одмах направио брејк, потврдио га и отворио себи пут ка освајању првог сета.

На 3:1 је још једном одузео сервис ривалу и лагано одшетао до 6:2. Чилеанац је у другом био жилавији ривал. Гарин је у три гема заредом спасавао брејк лопте и успијевао, али у четвртом није могао.

Ђоковић га је сломио, повео 5:4, а онда рутински потврдио за 6:4, за вођство од 2:0 у сетовима. Јасно је да је ту меч био ријешен.

Али, тениски краљ није спуштао ногу са гаса, одмах је и у трећем сету направио брејк, потврдио га и са 2:0 стекао довољну предност да у миру приведе меч крају.

Све је радило као сат, све је било како би и требало да буде. Сигурно, ауторитативно. Да се зна ко је најбољи и коме су сви ривали, колико год их поштовао, само успутне станице до новог трофеја.

Историјског, 20. гренд слема у каријери. Да се тиме печатира прича ко је најбољи у историји, јер све друге бројке, сви други рекорди, одавно „сигнализирају“ и онима који не виде, да је то Новак Ђоковић.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Мартона Фучовича, који је послије праве драме у пет сетова елиминисао Андреја Рубљова.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    14h 28m
    0
  • Крађа у Палама
    12h 46m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 13m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 1m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 22m
    0