Đoković bez problema do četvrtfinala Vimbldona

05.07.2021. 17:25
0
IZVOR: mozzartsport.com

Impresivno izgleda Novak Đoković na Vimbldonu. Kao da ga hrani sve što se čuje sa svih strana prethodnih dana, da je apsolutni favorit za titulu, da niko ne vidi bilo koga ko bi mogao da ga spriječi da šesti put u karijeri podigne trofej u Londonu.

To definitivno nije bio ni Kristijan Garin, koji je došao na najčuveniji turnir svijeta kao 20. teniser planete, a na terenu između njega i Đokovića bile su razlike u više klasa.

Prosto, Čileanac, koliko god mu šljaka bila „maternja“ podloga, nije mogao ni da natjera Novaka da odigra meč na maksimalnom broju obrtaja. Poslije samo sata i 51 minuta igre – 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Dva dana pauze nisu nimalo uticala na najboljeg tenisera svijeta, iako oni najbolji ne vole kada imaju toliku „rupu“ između mečeva.

Kako turnir odmiče Đoković igra sve bolje, sigurnije, sa punim autoritetom. Garin je samo u drugom setu uspijevao da drži korak sa prvim igračem svijeta, uspio je da se spasi nekoliko puta iz brejk zamki, ali jednom kada je pao, set je bio riješen. U ostala dva nije bio ni blizu toga.

Novak je na početku meča odmah napravio brejk, potvrdio ga i otvorio sebi put ka osvajanju prvog seta.

Na 3:1 je još jednom oduzeo servis rivalu i lagano odšetao do 6:2. Čileanac je u drugom bio žilaviji rival. Garin je u tri gema zaredom spasavao brejk lopte i uspijevao, ali u četvrtom nije mogao.

Đoković ga je slomio, poveo 5:4, a onda rutinski potvrdio za 6:4, za vođstvo od 2:0 u setovima. Jasno je da je tu meč bio riješen.

Ali, teniski kralj nije spuštao nogu sa gasa, odmah je i u trećem setu napravio brejk, potvrdio ga i sa 2:0 stekao dovoljnu prednost da u miru privede meč kraju.

Sve je radilo kao sat, sve je bilo kako bi i trebalo da bude. Sigurno, autoritativno. Da se zna ko je najbolji i kome su svi rivali, koliko god ih poštovao, samo usputne stanice do novog trofeja.

Istorijskog, 20. grend slema u karijeri. Da se time pečatira priča ko je najbolji u istoriji, jer sve druge brojke, svi drugi rekordi, odavno „signaliziraju“ i onima koji ne vide, da je to Novak Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Martona Fučoviča, koji je poslije prave drame u pet setova eliminisao Andreja Rubljova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 7m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 11m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 4m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    13h 55m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 1m
    0