Ђоковић добија бисту у Француској

20.02.2024. 13:00
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Новак Ђоковић, први тенисер свијета, добиће бисту у Француској.

На иницијативу предсједника удружења “Сви Срби у Паризу“ Саше Пешића и ангажовање и рад легенде мотоциклизма Драгослава Кулета Перишића, који је водио преговоре и заједно са Сашом радио на пројекту, на ванредној сједници Скупштине општине града Тонон ле Бан одлучено је да најбољи тенисер свих времена добије бисту у овом граду.

То није све, јер, како преноси портал “ssup.fr”, по Новаку Ђоковићу ће се звати хала и комплекс тениских терена у овом највећем француском граду на обали Женевског језера.

– Ова сјајна вијест показује да се иницијативом и радом само два појединца, без ичије помоћи, може много учинити на промоцији српства и јачања српско-француског пријатељства. Ово ће бити прва биста у Европи са ликом Новака Ђоковића. За ову одлуку су гласали сви чланови извршног већа овог града на чело са предсједником општине Кристоф Амињон. У марту мјесецу се планира састанак са Новаком Ђоковићем и његовим тимом како би се договорили детаљи око присуства српског тенисера на инаугурацији бисте и именовања хале и тениских терена који ће носити његово име – наводи поменути портал.

Идеја Кулета Перишића је да се биста прави од најбољег мермера у Србији из рудника мермера Венчац код Аранђеловца а да то ураде заједнички један умхетник из Србије и један из Француске. Инагурацији ће присуствовати предсjедник Француске тениске федерације Жил Меротон са својим пријатељем, предсjедником тениског савеза Тонон ле Бана Џераром Бастијаном.

Подсjећамо Новак Ђоковић има разлога да воли Француску, три пута је освојио Ролан Гарос 2016, 2021. и 2023. године. Такође, побиједио је и седам пута на мастерсу у Паризу, посљедњи пут прошле сезоне, преноси Информер.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 3m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 40m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 33m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 39m
    1