Đoković dobija bistu u Francuskoj

20.02.2024. 13:00
0
IZVOR: glassrpske.com

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, dobiće bistu u Francuskoj.

Na inicijativu predsjednika udruženja “Svi Srbi u Parizu“ Saše Pešića i angažovanje i rad legende motociklizma Dragoslava Kuleta Perišića, koji je vodio pregovore i zajedno sa Sašom radio na projektu, na vanrednoj sjednici Skupštine opštine grada Tonon le Ban odlučeno je da najbolji teniser svih vremena dobije bistu u ovom gradu.

To nije sve, jer, kako prenosi portal “ssup.fr”, po Novaku Đokoviću će se zvati hala i kompleks teniskih terena u ovom najvećem francuskom gradu na obali Ženevskog jezera.

– Ova sjajna vijest pokazuje da se inicijativom i radom samo dva pojedinca, bez ičije pomoći, može mnogo učiniti na promociji srpstva i jačanja srpsko-francuskog prijateljstva. Ovo će biti prva bista u Evropi sa likom Novaka Đokovića. Za ovu odluku su glasali svi članovi izvršnog veća ovog grada na čelo sa predsjednikom opštine Kristof Aminjon. U martu mjesecu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime – navodi pomenuti portal.

Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca a da to urade zajednički jedan umhetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Inaguraciji će prisustvovati predsjednik Francuske teniske federacije Žil Meroton sa svojim prijateljem, predsjednikom teniskog saveza Tonon le Bana Džerarom Bastijanom.

Podsjećamo Novak Đoković ima razloga da voli Francusku, tri puta je osvojio Rolan Garos 2016, 2021. i 2023. godine. Takođe, pobijedio je i sedam puta na mastersu u Parizu, posljednji put prošle sezone, prenosi Informer.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO) Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23h 34m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    14h 29m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    13h 18m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    23h 40m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    15h 55m
    0