Ђоковић добио противника у полуфиналу

23.01.2024. 17:33
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Италијански тенисер, Јаник Синер савладао је руског представника Андреја Рубљова 3:0 (6;4, 7:6, 6:3) и у борби за финале Аустралијан Опена ће се састати против најбољег свјетског играча, Новака Ђоковића који је био бољи од Тејлора Фрица.

Био је ово седми међусобни дуел тренутно четвртог и петог тенисера на АТП листи најбољих на свијету, а Синер је увећао скор у своју корист на 5:2.

Чини се да је кључни тренутак меча виђен у тај-брејку другог сета када је Рус имао вођство 5:1, а онда је Италијан након промјене страна везао шест освојених поена и освојио други сет, што је оставило великог трага на игру Руса у наставку меча.

Једноставно, није успио да се фокусира на дешавања на терену, већ као да је још мислима био у том другом сету, а тенисер Синерових квалитета такве ствари не пропушта да казни.

Истина, покушавао је Рубљов да се врати на правио колосјек, понекад чак наговјештавао да би могао да ухвати прикључак са ривалом, али онда га је противник са друге стране "ломио" добрим сервисима и винерима, па је лако стигао до брејка који му је омогућио тријумф.

Новак Ђоковић и Јаник Синер су се у досадашњој каријери састајали шест пута и најтрофејнији тенисер у историји је остварио дупло више побједа од ривала, али је Италијан на крају прошле године успио два пута да га савлада, што значи да Ноле мора да буде веома опрезан.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 33m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 17m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 22m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 26m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 53m
    0