Ђоковић достигао Федерера на Олимпијади, полуфинале "у џепу"

29.07.2021. 13:04
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Српски тенисер фуриозним тријумфом над Кеијем Нишикоријем уписао 13. побједу на Олимпијским играма и тако се поравнао на првом мјесту у историји са Швајцарцем Роџером Федерером.

Нико никада није имао више побједа на Олимпијским играма од Новака Ђоковића! Само је Роџер Федерер уписао 13 колико је до сада у биљежници исцртао Новак, али већ у полуфиналу ће српски тенисер имати шансу да сам остане на трону и одузме још један рекорд Швајцарцу.

Новак се пласирао у полуфинале Олимпијских игара сигурном побједом над Кеијем Нишикоријем - 2:0 (6:2, 6:0).

У фудбалском жаргону би се рекло да Јапанац није “пипнуо фудбал”, а овдје можемо да кажемо да није пипнуо лоптицу. На терену је био само један тенисер. Већ сада легенда тениса. Спорта уопште.

Нишикори је само у првом гему првог и другог сета пружио какав-такав отпор, а ван тога су навијачи Новака Ђоковића могли да се завале у фотељу и да уживају у врхунској партији српског тенисера. Цртао је по терену. Готово све што је желио, Новак је и погодио.

У полуфиналу га чека бољи из сусрета Александар Зверев - Жереми Шарди.

Одлично је Ђоковић ушао у меч. У првом сервис-гему се додуше мало мучио, па се извукао послије 0:30, а затим је српски тенисер одмах у првом наредном гему одузео сервис Јапанцу и то је значило да је меч кренуо у правом смјеру по најбољег играча свијета.

Можда је мало спустио ритам при крају првог сета, али је добио преломни сервис-гем за 5:2 и потпуно рутински привео крају први сет.

Готово да се није стицао утисак да се ради о четвртфиналном дуелу Олимпијских игара. Новак је попут робота који је потпуно програмиран све редом враћао, погађао и самим тим је доминирао против домаћег тенисера.

Био је проблематичан први гем у другом сету када је Нишикори имао брејк лопту, али је Новак извукао два поена са нивоа на ком само он може да игра и то је било довољно да се извуче. А онда је послије тога услиједио поново брејк и најава метлања Нишикорија са Централног терена у Токију.

Меч је завршен послије сат и 12 минута игре. Добио је Ђоковић 85% поена на први сервис и 64% на други сервис. Поређења ради, Нишикори је узео само 26% поена на други сервис.

Тениски ураган прошао је у полуфинале. Видјећемо ко га тамо чека. Ово је била класична демонстрација силе.

ТЕНИС (мушки сингл) - ЧЕТВРТФИНАЛЕ ОИ

Новак Ђоковић - Кеи Нишикори 2:0 (6:2, 6.0)
Александар Зверев - Жереми Шарди
Карен Хачанов - Иго Имбер 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)
Карењо Буста - Данил Медведев

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 35m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 44m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 49m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 19m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 32m
    0